Windsurf Ligi'nde heyecan başladı

Güncelleme Tarihi:

Windsurf Liginde heyecan başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 20:09

Türkiye Yelken Federasyonu ve Pegasus Hava Yolları işbirliğiyle düzenlenen Pegasus Windsurf Ligi'nde 2012 sezonu final yarışları İstanbul'da başladı.

Büyükçekmece Belediyesi'nin desteğiyle Mimarsinan Rüzgarsörfü Kulübü'nde start alan ve 12 Ağustos Pazar gününe kadar sürecek yarışlarda, Türkiye'nin en başarılı 49 erkek ile 10 kadın sporcusu mücadele ediyor.
13 Temmuz'da Datça'da başlayan mücadele, daha sonra 27 Temmuz'da Gömeç Burhaniye'de devam ederken, İstanbul'daki yarışlar sonucunda erkek, kadın, genç erkek, genç bayan ve master kategorilerinde Pegasus Windsurf Ligi'nin Türkiye şampiyonları belirlenecek.

Final etabının ilk gününde kadınlar kategorisinde 2, erkekler kategorisinde ise 1 yarış gerçekleştirildi. Kadınlarda ilk yarışı Çağla Kubat birinci, Lena Aylin Erdil ikinci ve Fulya Ünlü üçüncü tamamlarken, Çağla Kubat'ın düşüş yaşaması nedeniyle beşinci sırada tamamlayabildiği ikinci yarışta ise Lena Aylin Erdil birinci, Fulya Ünlü ikinci ve Melek Toraman ise üçüncü oldu.

Erkeklerde ise günün tek yarışının galibi Emirhan Kolburan olurken, ikinci sırada Ertuğrul İçingir ve üçüncü sırada Süha Kavi kendisine yer buldu.

Organizasyonun Datça ve Burhaniye'de yapılan toplam 5 yarış sonucuna göre genel klasman sıralamasında kadınlarda Lena Aylin Erdil 4.1 puanla liderliğini sürdürürken, ikinci 5.4 puanla Çağla Kubat, üçüncü ise 14 puanla Fulya Ünlü, erkekler kategorisinde ise Ertuğrul İçingir 4.1 puanla lider, Emirhan Kolburan 9.7 puanla ikinci, Ege Şefik Kurt da 11.7 puanla 3. sırada yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!