Wimbledon'da Willis mucizesi!

Güncelleme Tarihi:

Wimbledonda Willis mucizesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 09:59

Wimbledon'da tarih yazan amatör tenisçi Marcus Willis, büyük bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

Yaş 25… Boy 1.91… Kilo 91… Profesyonel değil amatör. ATP Dünya Klasmanı’nda 772. sırada. Tenisten kazandığı para sadece 95 bin dolar. Bu yıl ise 292… Dünyanın en prestijli turnuvası Wimbledon’da, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük tenisçilerinden biri olan Roger Federer’e rakip…

Bu yıl profesyonel düzeydeki tek turnuva deneyimini ITF seviyesinde Tunus’ta yaşadıktan sonra kariyerini askıya alan ve tenis antrenörlüğüne yönelen Britanyalı Marcus Willis,Wimbledon’da şimdiden tarih yazdı.

Turnuvanın elemelerine girebilmek için 3 maçı kazandıktan sonra, Roehampton’daki elemelerde de 3 tur birden atlayıp Wimbledon’a ana tablodan katılma hakkı elde eden Willis, müthiş seriye bir galibiyet daha ekledi. Elemelerden önce Warwick Boat Club’daki tenis derslerini bir süreliğine iş arkadaşlarına devreden Willis, ana tablo ilk turunda dünya klasmanının 54. basamağındaki Litvanyalı Ricardas Berankis ile karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Wimbledonda Willis mucizesi


MERKEZ KORTA ÇIKABİLİR

Kariyeri’nin en önemli maçını 14’ü ‘ace’ olmak üzere 43 puan vuruşuyla tamamlayan Willis, 2 saat sonunda Berankis’i 6-3, 6-3, 6-4’le devirip 2. tura adını yazdırmayı başardı. Korttaki galibiyetini tribünlere koşup yakınları ve arkadaşlarına sarılarak kutlayan Willis, bir sonraki maçını ise sadece yıldızların boy gösterdiği Merkez Kort’ta oynayabilir.

Çünkü 25 yaşındaki solak raket, ikinci turda dünya 3 numarası Roger Federer ile eşleşti.Wimbledon’da 7 kez kupa kaldıran Federer, ilk sınavında Arjantinli rakibi Guido Pella’yı 7-6, 7-6, 6-3’le geçti.

BAKMADAN GEÇME!