Wimbledon'da Türk hakem

Güncelleme Tarihi:

Wimbledonda Türk hakem
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 01, 2009 12:35

Dünyanın en prestijli tenis turnuvalarından Wimbledon Tenis Turnuvası'nda imam hatip lisesi öğretmeni bir Türk milli hakem olarak görev yapıyor.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda görev yapan Ä°stanbul Zeytinburnu Ä°mam Hatip Lisesi Ä°ngilizce öğretmeni milli hakem Soner Sivri, "Tenis sporunu tanıtmak ve gençleri özendirmek için bize bir kaç Hülya AvÅŸar daha lazım" dedi.Â

Uluslarası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından Wimbledon'da görev verilen Sivri, Londra'daki sezonun üçüncü grand slam turnuvası olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda çizgi hakemi olarak görev yapıyor. Â

Wimbledon'da 2006 yılından bu yana ülkemizi temsil eden ve ilk olarak 'elemelerde' görev alan Sivri, kısa sürede ana tabloda yer almayı başardı ve çizgi hakemi oldu.

DİĞER HAKEMLERE ÖRNEK OLDU

2000 yılında 'uluslararası hakem' ünvanını elde eden ve son yıllardaki başarılı çıkışlarıyla dikkat çeken milli hakem Sivri, şöyle konuştu: "Hakem adaylarına tavsiyem çok çalışsınlar. Yaptıkları işi çok ciddiye alırlarsa başarılı olurlar. Ben 2000 yılında uluslarasrası hakem oldum. Wimbledon ve buna benzer uluslararası organizasyonlar çok güzel bir tecrube. Türk hakemler de bu turnuvalarda daha sık yer almalı. Dünya'nın en başarılı sporcuları ile aynı sahada bulunmak muhteşem bir duygu. Benim örnek alacağım kimse yoktu. Buraya gelmek için büyük emek verdim burdayım ve şimdi diğer hakemlere örnek oldum."

"BİR KAÇ HÜLYA AVŞAR DAHA LAZIM"

Türkiye'de tenis sporunun pahalı bir spor olduğunun altını çizen milli hakem Soner Sivri, "Tenis ülkemizde oldukça pahalı bir spor.1saatlik eğitim için 30 TL vermeniz gerekiyor. Zengin ya da ünlülerin sporu gibi…Türkiye'de tenis sporu Hülya Avşar sayesinde biraz öne çıktı. Onun gibi ünlüler bu sporu yapınca ilgi artıyor. Bize bir kaç tane daha Hülya Avşar lazım" dedi.

"BASIN YETERLİ İLGİYİ GÖSTERMİYOR"

Türkiye'de tenis sporuna basının gerekli ilgiyi göstermediğinden yakınan Sivri, "Türk basınında tenisle ilgili haberler sadece Wimbledon Şampiyonası sırasında ön plana çıkmaya başlıyor. Spor gazetelerinde ise futbol haberlerinden başka haber bulmak mümkün değil" diye konuştu.

"18 YAÅžINA KADAR YAPABÄ°LÄ°YORLAR"

Türkiye'de küçük yaşta tenise başlayan gençlerin 17-18 yaşına gelince üniversite sınavları nedeniyle tenisten uzaklaşmaya başladığını vurgulayan Sivri, "Aslında gençler bu spora ilgi gösteriyor fakat 17-18 yaşına kadar. Bu yaşlarda üniversiteye hazırlık sınavı telaşına kapılıyorlar ve tenisten uzaklaşmaya başlıyorlar. Tenis devamlılık ve süreklilik gerektiren, hayat boyu sürdürülecek bir spor."

WÄ°MBLEDON'DA Ä°PEK ÅžENOÄžLU Ä°LE AYNI KORTTAYDI

2009 Wimbledon Tenis Şampiyonası'nda çiftlerde ülkemizi temsil eden ve 3'üncü tura kadar yükselmeyi başaran fakat çeyrek finale doğru elenen milli teniscimiz İpek Şenoğlu'nun oynandığı bir maçta hakemlik yaptığını söyleyen Sivri, "Çok heyecanlı bir karşılaşmaydı benim için. İpek çok başarılıydı. Hatta İpek alehinde karar vermek zorunda kalmıştım. Şöyle oldu: İpek'in vurduğu top dışarı çıktı; bende hakem olarak topun dışarıda olduğuna karar verdim ve o sırada İpek ile göz göze geldik. Bana şakayla biraz sitem etti ama doğru karar vermiştim.

"İpek, geçenlerde bir 'tenis akademisi' kurmayı planladığını açıklamıştı. Bence böyle bir girişimde bulunması çok güzel. İpek Şenoğlu ülkemizi için büyük bir kazanç. Milli bir atletimiz ve tenis adına çok güzel şeyler yapabilecek kapasitede. Kendisini yürekten destekliyorum" diye belirtti.

SONER SÄ°VRÄ° KÄ°MDÄ°R?

1976 yılında Ankara'da doğan tenis milli hakemi Soner Sivri, 2000 yılında ODTÜ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. Aynı yıl Uluslararası Hakem belgesi alan Sivri,1998-2004 yılları arasında çeşitli dönemlerde ODTÜ Spor Kulübü'nde Tenis Antrenörlüğü yaptı. 2005 yılından itibaren DSİ Spor Kulübünde çalışan Sivri, evli v e halen İngilizce Öğretmeni olarak görev yapmakta...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!