Wimbledon laneti mi çim sıkıntısı mı?

Güncelleme Tarihi:

Wimbledon laneti mi çim sıkıntısı mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 00:43

Sezonun tek çim Grand Slam’inde yaşanan sakatlıklar ve favorilerin elenmesi gözlerin kortlara çevrilmesine neden oldu.

Haberin Devamı

DÜNYA kamuoyu belki de tarihin en ilginç Wimbledon Tenis Turnuvası’nı izliyor. Henüz ilk haftayı doldurmadan favoriler bir bir elendi. Bununla da yetinmeyen Wimbledon 2013, bize bir çok ismin sakatlanmasıyla da tam anlamıyla bir çok yaşatmayı başardı. Kuşkusuz ki daha ilk turda Rafael Nadal’ın elenmesini sürpriz olarak görenler bile  Maria Sharapova, Roger Federer, Victoria Azarenka -ki sakatlandığı için turnuvaya devam edemedi-, Jo Wilfried Tsonga, Caroline Wozniacki, Ana Ivanovic gibi isimlerin aynı gün elenmesinde bir keramet aramaya başladı. Bu konuda bir numaları olağan süpheli kortlar.

SORUMLUNUN İLK YILI

ZİRA  turnuva dışında kalan isimlerin birçoğu alışılmışın dışında sayıda düşme yaşadılar kendi maçlarında. Hatta elendiği maçta üç kez yerde kalan Sharapova, “Kariyerimde hiç bu kadar düştüğüm bir maç oldu mu hatırlamıyor” demek zorunda kaldı.
Rus raket ayrıca, üçüncü düşüşü sonrasında yanına gelen hakeme de “Bu kort çok tehlikeli” dedi. Gelelim bir de işin teknik yönüne. All England Club’de çimlerden sorumlu kişi Neil Stubley. Bir yıldır baş sorumlu olarak çalışıyor.

Haberin Devamı

NEDEN OLİMPİYAT OLABİLİR

KENDİ de dahil yetkililer, çimin geçen seneyle aynı değerlerde olduğunu söylese de çimlerden sorumlu eski müdür Eddie Seaward, halefini şu şekilde uyardığını belirtti: “Bu sene bu kortlarda ekstra bir turnuva daha oynandı. Olimpiyatlar. Dolayısıyla da bu kortların normal bakımından bir ay daha fazla bakıma ihtiyacı vardı.” Peki gerçekten de asıl sorun çimler mi? Yoksa kitlelerin yakıştırmayı çok sevdiği üzere “Wimbledon’da bir lanet’ mi yaşanıyor? 7 oyuncunun çekilmesi, favorilerin teker teker elenmesi metafizik değerlerle açıklanamayacağı için gerçekler çimleri işaret ediyor. Tabii ki Tsonga’nın şerhini de eklemek lazım: “Hiçbirimizin bahane üretmemesi lazım. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırken kendisini zorluyor. Çimler gayet iyi durumda.”

Serena kayıpsız

WIMBLEDON Tenis Turnuvası’nda tek kadınlarda son şampiyon Serena Williams, Fransız Caroline Garcia’yı iki sette yenerek 3. tura yükseldi. Bir numaralı kortta oynanan maçta, toplam 16 grand slam şampiyonluğu bulunan ABD’li tenisçi, geçen ay Fransa Açık ikinci turunda da iki setle geçtiği 19 yaşındaki Garcia’yı 6-3 ve 6-2’yle devirdi. Toplam 67 dakika süren mücadeleyi Serena Williams, 9 “ace”, 30 “winner” ve 9 basit hatayla tamamladı.

SAKATLANANLAR

Haberin Devamı

- Victoria Azarenka
- Steve Darcis
- Radek Stepanek
- John Isner
- Marin Cilic
- Yaroslava Shedova
- Jo-Wilfried Tsonga

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!