Wimbledon’da yaprak dökümü

Güncelleme Tarihi:

Wimbledon’da yaprak dökümü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2008 00:00

Sezonun 3. "Grand Slam" mücadelesi olan Londra’daki 126. Wimbledon Tenis Turnuvası’nda tek bayanlarda Maria Sharapova ve Ana Ivanovic’in ardından 2 numaralı seribaşı Jelena Jankovic ile 4 numaralı seribaşı Rus Svetlana Kuznetsova da Wimbledon’a veda etti.

4. turda Taylandlı Tamarine Tanasugarn’a 6-3 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yenilen Jankovic, erkenden organizasyona havlu attı. Tanasugarn ise bir Grand Slam’da çeyrek finale kalan ilk Taylandlı sporcu oldu. Kuznetsova ise, Polonyalı Angieszka Rawanska’ya 4-6, 6-1 ve 5-7’lik setlerle boyun eğerek erkenden bavulunu topladı. ABD’li Venus Williams, Serena Williams, Çek Nicole Vaidisova yanı sıra Rus Nadia Petrova ve Elena Dementieva yollarına devam etti.

Federer ve Nadal tam gaz

Öte yandan tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Roger Federer çeyrek finale adını yazdırdı. Organizasyonun 7. gününde, tek erkeklerin favorisi, Wimbledon’da üst üste altıncı şampiyonluğunu kovalayan Roger Federer, Lleyton Hewitt’i üç sette kolay geçti.

İsviçreli raket, kendisinden önce Wimbledon’da tek erkeklerde şampiyonluğa ulaşan son tenisçi Hewitt’i 7-6, 6-2, 6-4’lük setlerle yenerek çeyrek finalist oldu. Federer, çeyrek finalde İspanyol Fernando Verdasco’yu turnuvanın dışına iten Hırvat Mario Ancic ile karşılaşacak. İspanyol Rafael Nadal, Feliciano Lopez ve Alman Rainer Schuettler tur atlayarak son 8’e kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!