Wimbledon 2014 kadınlarda zafer Petra Kvitova'nın

Güncelleme Tarihi:

Wimbledon 2014 kadınlarda zafer Petra Kvitovanın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2014 17:23

Kariyerinin ilk Grand Slam finalini oynayan Eugenie Bouchard karşısında tecrübesini ortaya koyan 24 yaşındaki Petra Kvitova, 6-3 ve 6-0’lık setlerle kariyerinin 2. büyük turnuva zaferine erişti.

Haberin Devamı

Wimbledon’da tek kadınlarda mutlu sona ulaşam isim Çek Petra Kvitova oldu.

Çek raket final maçında Kanadalı Eugenie Bouchard’ı iki set sonunda geçerek 2011 yılından sonra bir kez daha kupyı havaya kaldırmış oldu. Kariyerinin ilk Grand Slam finaline çıkan 20 yaşındaki rakibi karşısında Kvitova, üç servis kırıp bir servis kırdırdığı açılış setini 6-3’lük skorla kazanmayı başardı.

32 dakika süren ilk sette heyecanına yenik düşen Bouchard, ilk servislerinde sadece yüzde 46 başarı sağlarken Kvitova ise yüzde 78 ile bu seti domine etti. Çek raket, rakibinin ikinci servislerinde de yüzde 54’le sayı çıkardı.

'DAHA ÖNCE FİNAL OYNAMANIN VE KAZANMANIN AVANTAJINI KULLANDIM'
Karşılaşma sonrası hayli duygusal anlar yaşayan Çek raket Kvitova, rakibi karşısında 2011'de final oynamış olması ve bu kupayı kazanmasının mental avantajını kullandığı belirtti. Kvitova sözlerini şöyle sürdürdü; "Oyun planım işe yaradı çünkü harika bir antrenörüm var. Mental olarak daha önce final oynayıp kazanmanın avantajını da bu karşılaşmada kullandım. 3 yıl aradan sonra bu kupayı tekrar almak çok güzel..."


22 DAKİKA YETTİ
2011’de İstanbul’da düzenlenen TEB Paribas WTA Championships’i kazanan Petra Kvitova, ikinci sete de iyi başlayan taraftı. Henüz ikinci oyunda rakibinin servisi kırarak oyun ritmini ele geçiren Çek raket, 23 dakikada 6-0’la kupaya uzanmayı başardı.

İkinci sette 11 winner üreten Kvitova, sadece 3 basit hata yaparken, Bouchard ise 3 winner ve 1 basit hatayla oynadı. Kanadalı oyuncuyu bu sette yıkan ise ikinci servislerinde sadece yüzde 22 ile sayı çıkarması oldu.


Çek raket Petra Kvitova 2011 yılında da bu başarıyı yakalamıştı...

Wimbledon 2014 kadınlarda zafer Petra Kvitovanın


EN DÜŞÜK OYUNLU FİNAL
Petra Kvitova’nın Eugenie Bouchard’ı 6-3 ve 6-0’lık iki setle devirdiği final karşılaşması son 22 yılın en az oyun oynanan Wimbledon finali oldu. Sadece 15 oyunun oynandığı final maçı, 1992 yılındaki Steffi Graf’ın Monica Seles’i 6-2 ve 6-1 yendiği finalden sonra en düşük oyunlu ikinci şampiyonluk maçı oldu.


Final maçına gelene kadar harika bir performans ortaya koyan Kanadalı genç raket Eugenie Bouchard, Kvitova karşısında varlık gösteremedi.

Wimbledon 2014 kadınlarda zafer Petra Kvitovanın


BAKMADAN GEÇME!