Wiggins şampiyonluğu garantiledi

Güncelleme Tarihi:

Wiggins şampiyonluğu garantiledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2012 19:43

Fransa Bisiklet Turu'nun 19. etabını Britanyalı bisikletçi Bradley Wiggins kazandı. Team Sky bisikletçisi, Paris'te koşulacak son etap öncesi şampiyonluğu büyük ölçüde garantiledi.

Haberin Devamı

 Bonneval - Chartres arasında zamana karşı olarak koşulan 53.5 kilometrelik etabı Britanyalı bisikletçi Bradley Wiggins kazandı.

Tırmanış etaplarında agresif olmadığı, Team Sky'dan takım arkadaşı Chris Froome'un dağlarda gölgesinde kaldığı için eleştirilen Wiggo, sezon başından beri çalıştığı bu son zamana karşı etabında müthiş bir performans ortaya koydu. Etap öncesi Guardian'a yazdığı yazıda, korkusuzca çıkacağını ve kazanmak için mücadele edeceğini söyleyen Britanyalı bisikletçi, bu performansıyla sözünü tutmuş oldu. Gazetecilerin kendisine sorduğu iğneleyici sorulardan usandığını belirten Wiggins, Froome'la arasındaki rekabette de son sözü söylemiş oldu.

YARIŞTAN FOTOĞRAFLAR - FOTO GALERİ

Chris Froome, takım liderinin arkasından ikinci oldu. Tur'un başından beri Wiggins'e harika bir destek sunan, fakat dağ etaplarıyla birlikte tırmanış üstünlüğü öne çıkan Kenya asıllı Britanyalı bisikletçi, yaptığı açıklamalarda bu sene Bradley Wiggins için burada olduğunu fakat gelecek senelerde takımın kendisi için çalışmasını umduğunu söylemişti. Team Sky bisikletçisi, Tur performansını son bir zamana karşı başarısıyla süslemiş oldu ve 2012 Fransa Bisiklet Turu'nun unutulmazları arasına girdi.

Haberin Devamı

eurosport'un haberine göre; Rabobank bisikletçisi Luis Leon Sanchez ise Team Sky'ın ikilisinin ardından podyumun son basamağında yer aldı.

Paris'te koşulacak son etap öncesi genel klasman da belli olmuş oldu. Britanyalı bisikletçi Bradley Wiggins şampiyonluğu büyük ölçüde garantilerken, Chris Froome ikinci, İtalyan bisikletçi Vincenzo Nibali de üçüncü oldu.

Son şampiyon Cadel Evans, kötü geçen bu seneki Tur'un son zamana karşısında da kendinden beklenmeyecek bir performans sundu. Avustralyalı bisikletçi, genel klasmanda yedinci oldu. Cadel'in BMC'den takım arkadaşı, genç Amerikalı Tejay Van Garderen ise genel klasmanda beşinciliğe yükseldi ve beyaz mayoyu büyük ölçüde garantiledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!