Wenger: Almanya benim favorim

Güncelleme Tarihi:

Wenger: Almanya benim favorim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2014 11:28

Arsenal Teknik Direktörü ve Eurosport’un yorumcusu Arsene Wenger, 12 Haziran’da başlayacak Dünya Kupası’na genel bir bakışta bulundu. İşte tecrübeli hocanın yorumları...

Haberin Devamı

A Grubu
Sizce bu grup göründüğünden daha mı karışık?

Arsene Wenger (AW): Kesinlikle öyle, çünkü Hırvatistan var ve Brezilya ile açılış maçını onlarla yapacak. 1998’i unutmayın... Fransa ilk maçında Güney Afrika ile oynamıştı ve üzerlerinde büyük bir baskı vardı. İlk maçlar hep zordur. Brezilya ardından Meksika ve Kamerun ile oynayacak. Ne olacağı asla bilinmez. Kamerun’u Meksika’dan bir adım daha önde tutuyorum. Hatırlarsanız, İtalya 1990’nın açılışında Kamerun, Arjantin’i 1-0 yenmişti. Son tahlilde, bu grup için Brezilya ve Hırvatistan’ı bir üst tur için avantajlı görüyorum.

B Grubu
Önceki maçlardaki performanslara bakarak söylüyorum, bu grupta Avustralya’nın performansı beni tatmin etmedi. Şili de dikkatli olmak zorunda. İngiltere ve Almanya’ya karşı iyi maçlar oynamışlardı. Hollanda’ya bakarsak, Strootman gibi önemli bir oyuncuları olmayacak. Van Persie ve Robben’e büyük iş düşecek. İspanya ise bana göre hâlâ teknik olarak dünyanın en iyi takımı.

Haberin Devamı

Henüz gerçek bir forvetleri olmasa bile mi?
AW: Orası tam net değil. Forvette kullanabilecekleri iyi oyuncuları var. Negredo, Diego Costa... Fabregas’ı bile orada kullanabilirler. Bu grup için favorim İspanya. Şili ve Hollanda’yı aynı seviyede düşünüyorum.

C Grubu
Bu grup belki de en az konuşulan grup...
AW: Bu grup biraz tuhaf... İki takım öne çıkıyor: Japonya ve Fildişi Sahili. İki ekibin de Dünya Kupası’nda sürpriz yapabileceğini düşünüyorum. Kolombiya hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim.

Peki Falcao?
AW: Açıkçası, Falcao Dünya Kupası’nda oynasa bile %60 kapasiteyle sahada olacağını düşünüyorum. Çapraz bağ sakatlıkları çok zordur. İyi bir turnuva geçirmesi zor. Çok sürpriz olur.

Yunanistan ve tabii ki Mitroglou?
AW: Mitroglou, Premier Lig’de neredeyse hiç oynamadı. Fulham onu iyi bir ücrete aldı ama sanırım üç kez forma giydi. Sakatlık mı yaşamıştı? Yunanistan ile çok iyi ama Premier Lig’de onu hiç göremedik...

D Grubu
Bu grup biraz karışık sanki.
AW: Az önce bahsettiğim Avustralya ile bu gruptaki Kosta Rika’nın durumu aynı. Bu grubun sonuncusu olmaya adaylar. Başka bir şey söylemek çok zor. Uruguay’ın olağanüstü bir hücum potansiyeli var. Güney Amerika’da oynamak onlar için avantaj. İtalya’nın inanılmaz bir Dünya Kupası geçmişi var. İngiltere’nin üzerinde baskı olduğunu düşünüyorum. İki takımın birbirleriyle yapacağı maç grup için çok önemli. Maçı kaybedenin durumu kötü olabilir. İngiltere’nin bir adım geride olduğunu düşünüyorum. Tecrübeli oyuncular ile gençler arasındaki dengeyi iyi sağlamalılar.

Haberin Devamı

İngiltere hakkında pek iyimser değilsiniz?
AW: Evet, kalbimde onlar için iyi duygular barındırıyorum ama İtalya ile oynayacakları açılış maçını kaybetmemeleri gerekiyor. İtalya, bu tür organizasyonlara kötü başlangıç yapabilir. İngilizler için ufak bir avantaj bu.

Uruguay, Suarez-Cavani ikilisiyle bir üst tura çıkabilir mi?
AW: İki Avrupa takımından birinin tur atlayacağını düşünüyorum. Yani, evet.

E Grubu
Fransa’nın şansını nasıl görüyorsunuz?
AW: Gruptan çıkma ihtimallerini %99 olarak görüyorum. Aksi bir durumu kimse açıklayamaz. Çok üst düzey oyunculara sahip bir takımdan bahsediyoruz. Benzema, Ribery... Orta saha oyuncularımız da çok iyi. İki tura yükseleceğimizi düşünüyorum. Daha sonrasını konuşmamız gerek.

Haberin Devamı

Çok iyimsersiniz
AW: İyimserim çünkü özel iki maç sonrası Dünya Kupası’na geldik. Uzun bir yoldu. Bu kez favori değiliz. Ama bu turnuvada her takımın şansı vardır ve Fransa böyle bir şansı var.

Fransa’nın rakipleri üzerine de birkaç şey söyler misiniz?
AW: Honduras’ın bazı oyuncuları İngiliz takımlarında oynuyor. Rahat oynayacaklar, kaybedecek bir şeyleri yok. Ekvador’a karşı üstün olduklarını düşünüyorum. İsviçre’yi ise Fransa ile aynı seviyede görmekteyim. Çok sıkı bir maç olacak. Çok iyi oyunculara ve Ottmar Hitzfeld gibi bir teknik direktöre sahipler. Çok deneyimli biri. 2010’daki şampiyonada İspanya’yı yenmişlerdi.

F Grubu
-Evet, Arjantin ve Messi’nin grubu...
AW: Evet, Arjantin’i bir hücum takımı olarak nitelendirmek gerekir. Çok sayıda iyi atak oyuncusuna sahipler. Hal böyle olunca da onların teknik adamları için dengeli bir takım oluşturmak güç oluyor. Higuain, Messi, Tevez, Agüero gibi isimlerin olduğu bir ekipten bahsediyoruz. Arjantin’de neler olduğunu hatırlıyoruz.

Haberin Devamı

-Yine de Sabella, Maradona’dan daha dengeli bir takım kurmuşa benziyor. Siz ne dersiniz?
AW: Evet, katılıyorum. Güney Amerika’nın iyi büyüğü var: Brezilya ve Arjantin. Bu Dünya Kupası onlarsız olamazdı. Baskı hissedecekler. Messi en iyisini yapacak mı? Bence evet. Dengeli bir takım oluşturacaklar mı? Evet, çünkü başka seçenekleri yok. Harika bir Dünya Kupası için iyi bir Arjantin’e ihtiyacımız var.

-İkincilik için favoriniz: Bosna-Hersek mi, Afrika şampiyonu Nijerya mı? Ya da İran sürprizi mi?
AW: Bilemiyorum... Nijerya’yı ikincilik için daha yakın görüyorum. Afrika elemelerinde iyi bir performans sergilediler. Afrika takımlarıyla oynamak her zaman zordur. Az yıldızları var ama takım ruhları üst seviyede.

Haberin Devamı

D Grubu
-Bu grup çok karışık gözüküyor. Katılıyor musunuz?
AW: Almanya ve Portekiz öndeler ama Gana’ya dikkat etmeliler. Güney Afrika 2010’da neredeyse yarı finale çıkacaklardı. İyi bir takımlar. Benim favorim Almanya fakat son Avrupa Şampiyonası’nda gördüğümüz gibi, Portekiz’i yenmek her zaman çok zordur. Almanya’yı bir adım önde görüyorum, ardından Portekiz.

Gruptaki ilk maç Almanya ile Portekiz arasında. Sürpriz beklemeli miyiz?
AW: Bunu asla bilemezsiniz. Ama yine de Almanya benim favorim.

H Grubu
-Farklı bir grup olarak gözüküyor. Yorumunuz?
AW: Benim iki favorim Rusya ve Belçika. Güney Kore, 2002’de yarı finale çıkıp herkesi şaşırtmıştı; evlerinde oynuyorlardı ve her işleri yolunda gitmişti. Belçika’nın Avrupa’nın üst düzey kulüplerinde oynayan olağanüstü oyuncuları var. İyi bir uyum yakalamaları gerekiyor. Bunu zor görüyorum ama gerçekleştirirlerse hoş bir sürpriz yaparlar.

Belçika ve Rusya’nın elemelerdeki performansları çok etkileyiciydi. Eurosport'un haberine göre, Rusların başında Fabio Capello gibi bir tecrübeli teknik adam var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!