WADA: Rusya'yı atletizmden atın

Güncelleme Tarihi:

WADA: Rusyayı atletizmden atın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 16:51

Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA), atletizm dünyasının aylardır beklediği doping raporunu açıkladı. 335 sayfalık raporda Rusya'ya çok ağır suçlamalar yöneltildi ve dopinge izin verdiği gerekçesiyle bu ülkenin bütün uluslararası atletizm faaliyetlerinden ihraç edilmesi istendi.

Haberin Devamı

Uluslararası Anti Doping Ajansı'nın (WADA), Alman ARD televizyonu ve İngiliz Sunday Times gazetesinin geçtiğimiz ağustos ayında ortaya attığı iddialar üzerine kurduğu özel komisyon, merakla beklenen raporunu açıkladı.

Eski WADA Başkanı Richard Pound, Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) hakimi Richard McLaren ve Bavyera Polis Teşkilatı'ndan Günter Younger'den oluşan komisyonun 3 ay süren çalışma sonucunda hazırladığı 335 sayfalık raporda, özellikle Rusya hakkında çok ağır suçlamalar yer alıyor.

Komisyon, dopinge izin verdiği ve rüşvet vb. yollarla gizlediği gerekçesiyle Rusya'nın bütün uluslararası müsabakalardan men edilmesini tavsiye etti.

Ayrıca, WADA tarafından Moskova'daki doping laboratuvarına verilen akreditasyonun da iptal edilmesi istendi.

İsimleri şimdilik gizli tutulan 5 Rus sporcu ve 5 antrenörün de ömür boyu spordan men edilmesi gerektiğini savunan komisyon, bin 417 doping numunesinin ortadan kaldırıldığını belirtti.

Haberin Devamı

WADA: Rusyayı atletizmden atın
WADA raporunda yer alan; Rus maratoncu Liliya Shobukhova'nın, doping dosyasını örtbas etmeleri için Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) eski başkanı Lamine Diack'a 569 bin dolar rüşvet verdiği iddiası daha önce basında yer almıştı.

RUS GİZLİ SERVİSİ DE İŞE KARIŞMIŞ
Rapora göre FSB (Rusya'nın gizli servisi), spor bakanı ve pekçok bürokratın bu işe bulaştığı 2014 Sochi Kış Olimpiyatları’nda doping numunelerinin elden geçirildiği ortaya çıktı.

WADA komisyonu, ele geçirdiği bilgileri Interpol’e verdiğini de açıkladı.

Rusya, bilindiği üzere atletizmde dünyanın en başarılı ülkelerinden biri ve 2018 Dünya Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ülke...

WADA: Rusyayı atletizmden atın
MCLAREN: CEPLERİNE PARA KOYAN BİR GRUP YAŞLI ADAM 
WADA'nın Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiası hakkında açtığı soruşturmayı yöneten isimlerden Richard McLaren, "FIFA'daki soruşturmayla karşılaştırıldığında buradaki yolsuzluk, tamamen farklı bir boyutta. Bulgular, birçok değişikliği beraberinde getirecek" ifadelerini kullanmıştı. Kanadalı hukukçu McLaren, "FIFA soruşturmasından farklı olarak burada, ceplerine fazladan para koyan bir grup yaşlı adam değil, ceplerine çok daha fazla ekstra para koyan bir grup yaşlı adam var" yorumunu yapmıştı.

Haberin Devamı

POUND, ASLI ÇAKIR'A YAPILAN ŞANTAJI DOĞRULADI
Komisyonda yer alan isimlerde Richard Pound, AA muhabirinin sorusu üzerine, Türk atlet Aslı Çakır Alptekin'e, doping iddiaları ile ilgili rüşvet vermesi için şantaj yapıldığı iddiasını doğruladı.

BAKMADAN GEÇME!