Volkan Ballı'dan çarpıcı açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Volkan Ballıdan çarpıcı açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 00:00

Fenerbahçe Kulübü Eski İdari Menajeri Volkan Ballı, Sarı-lacivertli takımın düştüğü durumun nedenlerini anlattı. Başkan Yıldırım ve Kocamanı eleştiren Ballı‚ "Avrupa maçlarında rakibimize rozet ve flama verirken bile başkandan onay alıyorduk. Profesyonel bir yapılanma yoktu. Aykut hoca geçen yıl transfere ihtiyaç yok diyordu. Teknik direktör olunca 5 oyuncu aldı. Demek ki Daum oyuncu istemekte haklıymış" dedi.

Haberin Devamı

KONUÅžAN FENERBAHÇE PLATFORMU YAPILDIÂ

Konuşan Fenerbahçe Platformu'nun 2 toplantısında söz alan Ballı, kendisinin de görev yaptığı dönemde Fenerbahçe büyük ivme kazandığını ve doğru yolda ilerlediklerinin altını çizerek, "Son derece olumlu yatırımlar yapıldı. Çok iyi neticeler alınıyordu. Yapılan yatırımlar mevyevisini vermeye başlamıştı. Sayın Başkan Aziz Yıldırım da çok iyi çalışıyordu ve doğru atılımlar yapıyordu. Ancak sonra işler tersine döndü. Özellikle Aragones döneminde her şey altüst oldu. Zico'nun gönderilmesi çok büyük bir hataydı" dedi.

Volkan Ballı, kısa bir süre öncesine kadar Fenerbahçe Kulübü'nde izleme komitesinde görev yapan Önder Özen ile birlikte hazırladıkları Futbol Takımı Yönetimi Projesi'nden de bahsederek, Sarı-lacivertli takımdaki oluÅŸumun yanlış temeller üzerine kurulduÄŸuna vurgu yaptı.Â

Haberin Devamı

Ballı ayrıca, şu an hem sportif direktörlük hem de teknik direktörlük yapan Aykut Kocaman'ın donanımlı bir ekip kuramadığını savundu.

Ekipte mutlaka kaliteli isimlerin de olabileceğine dikkat çeken Ballı, "Aykut hoca mutlaka yardımcılarına güveniyordur. Ancak bu isimler bence yetersiz kalıyor. Örneğin takımın bir kondisyonere ihtiyacı var. Duyduğum kadarıyla bir İtalyan kondisyoner ile görüşüyorlar. İnşallah bunu gerçekleştirirler. Bir an önce yanlışlarından dönmeleri gerekiyor. Sezon içinde yaşanan sakatlıklardan futbolcuların bireysel performansına kadar önemli etkisi olan bir kondisyoner bu takıma şart" diye konuştu.

"Fenerbahçe'de izleme departmanı yıllardır yok" yok diyen eski idari menajer Volkan Ballı, "Rakipler analiz edilmiyor. Bunun yanı sıra scouting ve tarama yapılmıyor. Veri tabanı alınmıyor" diyerek kendi döneminden bir örnekle bu tezini kuvvetlendirdi. Ballı şu örneği verdi;

"Sevilla ile oynadığımız maçı düşünün. Penaltılara giden mücadelede Volkan Demirel toplam 4 tane penaltı kurtardı. Bunu Önder hoca sayesinde başarabildik. Önder Özen, Sevilla'yı analiz ederken, hangi futbolcunun hangi ayağı ile kalenin hangi köyesine penaltı kullandıklarını Volkan'a tek tek anlattı. Kim sağa atacak kim sola atacak, bunların hepsi söylendi. Fenerbahçe bu turu geçtiğinde Başkan Aziz Yıldırım aşağı gelerek, Önder hocayı tebrik etti. Volkan o gün penaltıdan tek bir gol yemişti, o da Önder hocaya rağmen söylenenin aksini yapmasından kaynaklanmıştı."

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de göreve getirilen Sportif Direktör'ün, kulübün geçmişini iyi bilmesi gerektiğine dikkat çeken Ballı, "Sportif Direktör takım planlamasını yaparken Fenerbahçe camiasını çok iyi tanıması gerekiyor. Taraftar ne ister? Hangi ruh haliyle hareket eder? Bunların yanı sıra kontrat detayları ve bütçe ayarlamalarını yapabilmeli. Ödül ve ceza yönetmeliği koyabilmeli. Medya ilişkileri iyi ve üst düzey olmalı" şeklinde tariflerde bulundu.

Kadro, transfer ve antrenman planlamasını ise teknik direktörü yapması gerektiğine işaret eden Volkan Ballı, teknik direktörün alan yönetimine ise kimsenin karışmaması gerektiğini vurguladı. Soyunma odası, antrenman sahası, yedek kulübesine sportif direktörün dahi girmemesinin şart olduğunu dile getiren Ballı, taktik planlarına da kesinlikle sportif direktörün karışmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'deki tüm futbol birimlerinin Samandıra'da toplanması gerektiğini de savunan Ballı, bu konuda ise şunları söyledi;

"Fenerbahçe'de futbol tek bir merkezde olmalı. Örneği Samandıra bunun için ideal. Alt yapı da burada çalışmalı A takımı da. Ancak bu şartlarda hocalar tüm kategorileri izleme şansı bulurlar. Aksi taktirde A Takım'la 24 saatini harcayan bir teknik direktör, alt yapıya vakit ayıramaz. İletişim sorunu da yaşar. Örneğin kulüp binamız başka bir yerde, Samandıra ise başka bir yerde. Bir futbolcumuzla ilgili ceza faksı gelse, Samandıra'ya ulaşması zaman alıyor. Bir futbolcunun sözleşmesindeki detayları okumaya kalkışsanız, Samandıra nerede, kulüp binası nerede. Bir futbolcu gelip bana diyor ki, 'Ağabey benim iki tane bilet hakkım vardı. Ülkeme gitmek istiyorum nasıl yapacağız?' Bu durum karşısında benim buradan kulübe giderek sözleşmenin metnini almam gerekiyor. Bu da şetmezmiş gibi, verilmediği durumlarla da karşılaşabiliyorum. Bu şartlar altında futbolcuyla yönetim arasındaki köprüyü nasıl kuracağım."

Haberin Devamı

Fenerbahçeli taraftarlarla çok ilgilendiği için şikayet edildiğini de paylaşan Volkan Ballı, bu durumu hayretler içerisinde karşıladığını şu sözleriyle anlattı;

"Taraftarlarla çok ilgilendiğim için Başkan'a şikayet edilmişim. Taraftarlarımız bizim düşmanımız mı? Onlarla ilgillenmek suç mu? Onlar olmadan hiçbirşey yapılamaz, hiç bir başarı elde edilemez. Beni Başkan'a şikayet ettiler, Başkanımız da beni sorguladı. Bu kabullenebileceğim bir durum değildi."

Volkan Ballı sadece Fenerbahçe'nin değil, hemen hemen tüm Türk takımlarındaki futbolcularının taktik anlayıştan bi haber olduğunu belirterek, "Bugün Premier Lig'de oynayan Tuncay Şanlı, 'Ağabey biz taktik bilmiyoruz' diyerek sürekli dert yanıyordu. Örneğin Türk yıldızı olarak gösterilen Arda da, 'Bazı şeyleri Milli Takım'da Hiddink sayesinde öğreniyoruz' demişti. Bu örnekler de futbolumuzdaki bilgi ve donanım eksikliğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!