Voeckler'den 4.etap zaferi

Güncelleme Tarihi:

Voecklerden 4.etap zaferi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2012 11:03

Fransa Bisiklet Turu’nun 16. etabını Team Europcar’dan Thomas Voeckler kazandı. Fransız efsane kariyerindeki 4. etap zaferine ulaştı.

Haberin Devamı

Fransız bisikletçi, bu sene Tur’daki ikinci etap zaferine ulaşmayı başardı. Voeckler, dağların kralına verilen kırmızı benekli mayoyu da sırtına geçirdi. 32 yaşındaki Voeckler, 38 kişilik kaçış grubuyla başlanan günü zaferle bitiren isim oldu.

Genel klasmanda ise günün kaybedeni Cadel Evans oldu. Son şampiyon, tırmanış etaplarının yoğunluklu olduğu günde 20 kilometre kala gerilere düştü ve iyice azalan sarı mayo iddiasını bir anlamda kaybetmiş oldu. Yarışı arkalarda tamamlayan Cadel, yedinciliğe kadar geriledi.

Tur’un başından beri her şeyin hakimi olan Britanya ekibi Team Sky ise dominasyonunu etap boyunca sürdürdü. Herkesten daha hızlı, daha güçlü, daha dayanıklı olduklarını her zirvede bir kez daha kanıtlayan Britanyalı ekibe İtalyanlar kötü bir sürpriz yapma peşindeydi.

Haberin Devamı

Kariyerinde İtalya Turu Şampiyonluğu bulunan, ülke bisikletinin son 20 yıldaki en büyük isimlerinden Ivan Basso, ikinci adam olarak geldiği Tur’da lideri Vincenzo Nibali’ye müthiş hizmet etti. Sarı mayo grubunu iyi silkeleyen Basso, Nibali için fırsatı yaratmış oldu.

Nibali, kendisinden bekleneni gerçekleştirdi ve son tırmanışta atağını yaptı. Fakat harika çalışan Team Sky, Chris Froome önderliğinde İtalyan rakibini yakaladı. Wiggins, Froome ve Nibali finişe beraber geldi.

Zorlu dağlık etap sonrası genel klasmanda Bradley Wiggins liderliğini sürdürü. Team Sky bisikletçisi, takım arkadaşı Chris Froome'un 2 dakika 5 saniye arkasından ikinciliğini korudu. Liquigas bisikletçisi Vincenzo Nibali ise 2 dakika 23 saniye geride üçüncü durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!