Roma, Aslan görsün

Güncelleme Tarihi:

Roma, Aslan görsün
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2002 01:27

Sarı kırmızılı temsilcimiz, Şampiyonlar Ligi 2. Tur B Grubu'ndaki ilk maçında elinden kaçırdığı Roma ile rövanşta İtalya'da karşılaşıyor. Saat 21.45'te başlayacak Olimpiyat Stadı'ndaki maçı İsveçli Anders Frisk yönetecek.

İlk maç 1-1

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final kovalayan Galatasaray 2. tur grubundaki 5. maçında Roma ile deplasmanda karşılaşıyor. İstanbul'daki ilk maçta 1-1 berabere kaldığı rakibi karşısında rövanştan zaferle ayrılarak B Grubu'nda tur kapısını aralamak isteyen sarı kırmızılıların Roma Olimpiyat Stadı'ndaki randevusu saat 21.45'te.

Üç eksik var

İsveçli hakem Anders Frisk'in yöneteceği mücadeleyi Star naklen ekrana getirecek. Galatasaray'da sakatlıkları nedeniyle Sergen, Bülent Akın ve Murat Sözkesen forma giyemeyecekler. Roma'da ise Lazio maçında riske edilmeyen Batistuta konusunda karar son dakikada verilecek, hafif sakatlığı bulunan Cafu ise oynayacak.

STAT: OLİMPİYAT

ROMA: Antonioli, Panucci, Zebina, Samuel, Cafu, Emerson, Lima, Tommasi, Candela, Totti, Montella

G.SARAY: Mondragon, Bülent, Emre Aşık, Victoria, Perez, Fleurquin, Ergün, Hasan, Berkant, Arif, Ümit Karan

SAAT: 21.45

HAKEM: Anders Frisk

Capello: G.Saray'la derbi oynayacağız

Roma Teknik Direktörü Fabio Capello, G.Saray maçını derbi olarak gördüklerini söyledi. İtalyan basını ‘‘G.Saray'ı yen, turu garantile’’ yorumu yaparken, Capello şu görüşleri dile getirdi: ‘‘Fiziki açıdan ligdeki son 8 maçı kaldıracak güçteyiz. Takım ile bir anlaşmaya vardım. Maçtan az önce takımı açıklıyorum, kadroya alınan alınıyor, alınmayan tribüne gidiyor. G.Saray maçı için henüz ne tür değişiklikler yapacağımı düşünmedim. İlk önce futbolcularımın kondisyonlarını değerlendirmeliyim. G.Saray maçı bizim için derbi ile aynı değerde. Eğer kazanırsak, daha sonra Liverpool'a rahat gidebiliriz. Roma'da bir devir açıyoruz.’’

Avrupa’da 170. sınav

Galatasaray bugünkü Roma maçıyla 97 yıllık tarihinde Avrupa kupalarında 170. randevusuna çıkacak. Cimbom, 169 maçta, 64 galibiyet, 62 yenilgi aldı. Attığı 220 gole karşın filelerinde 249 gol gördü. G.Saray, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 4 karşılaşmada sahadan beraberlikle ayrıldı.

Bülent rekorunu geliştiriyor

Galatasaray'ın kaptanı Bülent Korkmaz, bugünkü Roma maçıyla kendisine ait bir rekoru da geliştirecek. Avrupa kupalarında en çok forma giyen futbolcu olan Bülent, Roma maçıyla bu rekoru 85 maça çıkaracak. 7 Lig şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası, 1 Süper Kupa, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 5 Türkiye Kupası, 2 Başbakanlık Kupası, 6 TSYD Kupası sevinci yaşayan 33 yaşındaki Bülent, Avrupa kupalarında ilk kez, 1 Mart 1989'da G.Saray'ın Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Monaco'yu 1-0 yendiği maçta mücadele etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!