48 reklamcıya Kristal Elma

Güncelleme Tarihi:

48 reklamcıya Kristal Elma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2002 01:46

Basın Dalı'nda TBWA/İstanbul Reklam Ajansı'nın Beko/Forklift reklamı, TV Dalı'nda Rafineri Reklam Ajansı'nın Advantage/Köpek reklamı ve Kampanyalar Dalı'nda da Y&R Reklamevi'nin Shop&Miles Kredi Kartı reklamı Kristal Elma Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

ONDÖRDÜNCÜ Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri sahiplerini buldu. Basın Dalı'nda TBWA/İstanbul Reklam Ajansı'nın hazırladığı Beko/Forklift reklamı, TV Dalı'nda Rafineri Reklam Ajansı'nın Advantage/Köpek reklamı ve Kampanyalar Dalı'nda da Y&R Reklamevi'nin Shop&Miles Kredi Kartı reklamı Kristal Elma Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

Önceki gece, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreni Türkiye'nin reklam sektörünü buluşturdu. Kristal Elma'ya Ankara, İzmir ve İstanbul'dan 68 reklam ajansı, 6 internet şirketi, 5 reklam filmi yönetmeni, 9 reklam müziği bestecisi ve 5 reklam fotoğrafçısı 750 eser ile katıldı. Farklı kategorilerde yarışan katılımcılara 3 Kristal Elma Büyük Odülü dışında 48 kategori ve branşta da Kristal Elma verildi.


YARATICILIĞI TEŞFİK İÇİN

21 kategoride (sektörlere göre) verilen ödüller için Basın ve TV dallarında ayrı ayrı değerlendirme yapıldı. Bisküvi Çikolata Kategorisi'nde TV Dalı'nda ödüle layık reklam bulunamadı. Doğrudan pazarlama, açıkhava, radyo, sinema, interaktif medya dallarında, Marka yaratma ve marka yaşatma dalında, Kampanya dalında ve Yaratıcılığa katkı dalında da Kristal Elma ödülü verildi. Reklamcılar Derneği Başkanı Nesteren Davutoğlu yarışmanın amacının, reklam endüstrisinin standartlarını yükseltmek ve yaratılıcığı teşvik etmek olduğunu belirterek, ödül geleneğinin iyice yerleştiğini ve sektöre beklenen katkıyı sağladığını söyledi.

Reklamcılığın Ocar ödülü sayılan Kristal Elma Ödülleri'nde gecenin yıldız reklam ajansı Rafineri oldu. Rafineri TV dalında, Advantage Kart reklamı ile aldığı Kristal Elma Büyük Ödülü'nün yanısıra, 8 kategoride de Kristal Elma almayı başardı.

Basın Dalı'nda Beko ile Büyük Ödül kazanan TBWA/İstanbul ayrıca 6 kategoride Kristal Elma alırken, Kampanyalar Dalı'nda Büyük Ödül kazanan Y&R/Reklamevi de bu ödülün dışında 5 Kristal Elma almayı başardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!