OPEC üretim kısıntısına devam edecek

Güncelleme Tarihi:

OPEC üretim kısıntısına devam edecek
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 19, 2002 10:34

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) petrol bakanları, Batılı ülkelerden gelen ısrarlı talepleri kulak arkası ederek, günlük üretimi artırmama kararı verdi.

Haberin Devamı

Son ana dek tutumunu açıklamayan Suudi Arabistan'ın da katılmasıyla OPEC, günlük üretim kotasını günde 21.7 milyon varilde tutmayı kararlaştırırken, ''fiyatlar çok yükseldiği takdirde'' petrol arzını artırmaya söz verdi.

OPEC kaynakları, üye ülke petrol bakanlarının piyasalardaki gelişmeleri değerlendirmek için, 12 Aralık'ta yeniden biraraya gelmeyi kararlaştırdıklarını bildirdi.

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali el Naimi de, şu anki fiyat düzeyinin hem alıcılar hem satıcılar için iyi olduğunu söylerken, OPEC üyeleri olarak, petrolün varil fiyatının ortalama 25 dolar civarında hareket etmesini istediklerini söyledi.
 Â
El Naimi'nin görmek istediği fiyat, petrolün varil fiyatının şu anki düzeyininin altında bulunmakla birlikte, bu yıl içindeki ortalamasının üzerinde bulunuyor.
 
Bu arada Suudi Arabistan petrol bakanının telaffuz ettiÄŸi fiyat petrol, alıcılar için de ''makul'' bir fiyat olarak görülüyor. Ekonomistler, varil fiyatının 30 doları aÅŸması halinde, tüketici ülkeler için ağır ekonomik maliyetler getireceÄŸini düşünüyor. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!