Ada'da sözümüz geçmiyor: 2-0

Güncelleme Tarihi:

Adada sözümüz geçmiyor: 2-0
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2003 02:25

Milli Takım kara tarihi silmek için sahaya çıktı. 8 maçlık kötü talihi rafa kaldırmak istedik. Ama olmadı. İngiltere karşısında ilk yarıdaki başabaş oyunu sürdüremeyince umutlarımız bitti, liderliğimiz gitti.

Rüştü kalesinde devleşti. Farklı yenilgiyi önledi. İkinci yarı çözüldük. Vassel gol perdesini açtı. 82'de Nihat'ın kafa şutunu James mucize bir şekilde kurtardı. Beckham penaltıdan skoru tayin etti...

İNGİLTERE'ye Dünya üçüncüsü olarak gittik. Kara talihi silmek için kenetlendik. 8 yıldır yenemediğimiz, gol atamadığımız İngiltere karşısında şeytanın bacağını kırmak için sahaya çıktık.

Dün akşam Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçına lider olarak çıktık. Öyleki, Milli Takım, deplasmanda rakibiyle ilk yarı başabaş bir futbol sergiledi. Türkiye, oyunun bazı bölümlerinde topla daha fazla oynayarak rakibinden daha üstün bir görüntü verdi. 11.dakikada sol taraftan Gerrard'ın ortasında, kaleci Rüştü topu elinden kaçırdı. Boşta kalan topa altıpas çizgisi üzerinden Rooney'in vuruşunda, meşin yuvarlak savunmadan döndü. Bu kez Beckham'ın uygun pozisyonda vuruşunda, top yandan auta gitti.

13.dakikada Nihat'ın arapasıyla buluşan İlhan'ın çapraz pozisyonda yaptığı sert vuruşta, top az farkla üstten auta çıktı. 43.dakikada Butt'ın pasıyla buluşan Owen, kaleci Rüştü'yle karşı karşıya kaldı. Rüştü, bu futbolcunun ayaklarına yatarak topu almayı başardı.

Orta saha kayboldu

İkinci yarı takımımız kötü bir futbol sergiledi. Orta saha beklenen verimi veremeyince üstünlüğü İngilizler'e kaptırdık. Rüştü, İngiliz atakları karşısında devleşti. Farklı yenilgiyi resmen önledi. Anvak o da takımını kurtaramadı.

74.dakikada sol kanattan ceza sahasına kıvrak hareketlerle giren Vassel'in çaprazdan vuruşunu Rüştü son anda kornere çeldi.

75.dakikada Bridge'nin sol kanattan ortaladığı topa bomboş pozisyondaki Ferdinand vurdu. Rüştü'den seken topu önünde bulan Vassel düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. 82.dakikada Emre'nin sol kanattan mükemmel ortasına Nihat aynı güzellikte kafayı vurdu. James, 90'a giden topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

90+2.dakikada Ergün'ün Dyer'ı düşürmesiyle kazanılan penaltıyı Beckham ağlarla buluşturdu. skoru belirledi: 2-0.

Telefonla çağırdılar

İNGİLİZ
yetkililer, karşılaşma öncesinde herhangi bir olay yaşanmaması için önlem aldı. İngiltere'de yaşayan ve maça gelecek Türkler'i telefonla tek tek arayan İngiliz yetkililer, stada bireysel olarak değil, gruplar halinde ve doğruca stada gelmelerini istedi. Sunderland şehir merkezinde ve stat çevresinde yaklaşık 1000 polis görev yaptı.

Protokol tribünde

MAÇA, Futbol Federasyonu sponsorlarının davetlileri arasında bulunan 20 parlamenter ile birlikte, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile GSG Müdürü Mehmet Atalay da izledi. Davetliler arasında , ‘‘Çocuklar Duymasın’’ adlı televizyon dizisinin oyuncularından Tamer Karadağlı ile Furkan Kızılay da yer aldı.


STAT: LIGHT


HAKEMLER......................................


Urs Meier (**) (İsviçre)

Rudolf Kappeli (**) (İsviçre)

Martin Iseli (**) (İsviçre)



İNGİLTERE


James (***)

G.Neville (**)

Campbell (***)

R.Ferdinand (***)

Bridge (**)

Beckham (***)

Scholes (**)

Gerrard (**)

Butt (**)

Rooney (**)

(Dk.89 Dyer )

Owen (**)

(Dk.58 Vassel ***)




TÜRKİYE


Rüştü (***)

Fatih (**)

(Dk.79 Hakan Şükür )

Alpay (***)

Bülent (**)

Ergün (*)

Okan (**)

(Dk.59 Ümit *)

Tugay (**)

Emre (*)

Yıldıray (*)

(Dk.70 Hasan *)

Nihat (**)

İlhan (*)


SARI KARTLAR:

Dk.9 Beckham, Dk.34 Okan

Dk.50 Fatih, 90+1 Bülent



GOLLER: Dk.75 Vassel, Dk.90+2 Beckham


7. GRUP PUAN DURUMU


TAKIMLAR O G B M A Y P

İngiltere 4 3 1 0 8 3 10

TÜRKİYE 4 3 0 1 10 3 9

Slovakya 4 2 0 2 7 5 6

Makedonya 4 0 2 2 4 7 2

Liechtenstein 4 0 1 3 1 12 1
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!