Resmen işkence

Güncelleme Tarihi:

Resmen işkence
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2002 11:24

1- Trafik kilitlenince arabalarını yol kenarında bırakan binlerce taraftar, dere tepe aşıp, düşe kalka yürüyerek stada ulaşmaya çalıştı.
2- Yollarda perişan olan binlerce taraftar maça yetişemedi. Karşılaşma bitmeden 15 dakika önce seyircilere yola çıkın anonsu yapıldı.
2- Dönüş ayrı bir işkenceydi. Bakan Ünlü, G.Saray, Olympiakos dahil on binlerce İstanbul'lu mahsur kaldı. Sabaha karşı evlerine döndü.

Haberin Devamı

TRAFİK KİLİTLENDİ

Atatürk Olimpiyat Stadı'na gitmek ve dönmek dün akşam G.Saray-Olympiakos maçını statta izlemek isteyenler için resmen bir işkenceydi. 80 bin kişi maçı izlemek için stadın yolunu tutunca olanlar oldu. Stada ulaşımı sağlayan tek ana yol trafik nedeniyle kördüğüm olunca binlerce kişi maça yetişemedi.

SANKİ AVA ÇIKTIK

Taraftarlar kilometrelerce uzakta arabalarını bırakıp, yürümeye koyuldu. Ana yoldan veya patikalardan stada ulaşmak için çaba sarfeden taraftarlar arasında esprili konuşmalar geçti. Kimileri ‘‘Sanki ava çıktık. Keşke tüfeğimizi de alsaydık’’ dedi. Kimisi yorgunluktan tükendi, bir süre yere yığılıp kalıp, dinlendi.

BİR ATA 20 MİLYON

Çevredeki evlerin önündekilere at, eşek soranlar oldu. ‘‘Bir ata veya eşeğe, 20 milyon veriyorum’’ diyenler çıktı. Ancak nafile... Bir çoğunun 4-5 saatlik yorucu, maceralı tabana kuvvet yolculukla stada ulaştığında maç çoktan başlamıştı. Kimisi tepeleri tırmanırken düştü, yaralandı.

Seyyar satıcılar bayram yaptı
Atatürk Olimpiyat Stadı'nın çevresi seyyar satıcılarla doldu. Yol boyunca yer alan köfteci, sucu, şapkacı ve bayrakçı gibi çok sayıda seyyar satıcı, kalabalık seyirci nedeniyle adeta bayram yaptılar. Ayrıca yol boyunca korsan otoparkçılar iş başındaydı.

Haberin Devamı

POLİSLE ARBEDE

Stadın etrafındaki parmaklıkların alçak olması yüzünden bilet bulamayan taraftarlar parmaklıklardan atlayıp stada girdi. Bir süre polisle arbede yaşayan taraftarlar parmaklıklardan düşerek ayaklarını ve burunlarını kırdılar. G.Saray takımı, Olympiakos Başkanı ve Yunanistan'ın İstanbul Konsolosu da trafiğe takılıp gecikince maç 25 dakika rötarlı başladı.

STATTAN AYRILAMADILAR

Devre sonrası ise statta ‘‘Araçları olan taraftarlar maç bitmeden 15 dakika önce stattan ayrılsın’’ diye, dünyada örneğine rastlanamayacak bir anons yapıldı. Maçın bitimiyle birlikte tribünler kısa sürede boşaldı. Ancak gelişteki rezaletin aynısı dönüşte yaşandı. G.Saray, Olympiakos kafileleri saatlerce stattan ayrılamadı.

BAKAN DA YÜRÜDÜ

Bakan Fikret Ünlü de arabasıyla stattan ayrılamayacağını anlayınca yürümeyi tercih etti. Maça girmekte zorluk çeken binlerce insan ‘‘Bir daha Olimpiyat Stadı'nda final maçı bile oynansa buraya gelmeyiz’’ dediler. Takımlarını izleyebilmek için büyük bir işkenceye katlanan taraftarların evlerine dönmesi sabahı buldu.

Haberin Devamı

Ali Sami Yen'in havası bambaşka


Arif, ‘‘Olimpiyat Stadı'mız oldu ama, Ali Sami Yen Stadı bize ayrı bir sıcaklık veriyor. Bu yüzden Mecidiyeköy'de oynamayı tercih ederim’’ dedi.


Galatasaray'ın yıldızlarından Arif Erdem, maçları Ali Sami Yen Stadı'nda oynamayı tercih ettiğini söyledi. Arif, ‘‘Olimpiyat Stadı'mız oldu. Ancak Ali Sami Yen Stadı bize başka bir sıcaklık veriyor. Bu sıcaklık nedeniyle maçlarımızı Ali Sami Yen'de oynamayı tercih ederim’’ diye konuştu.

Taraftar muhteşemdi

Her maça kazanmak için çıktıklarını, Olympiakos karşısında da bu düşünce ile mücadele ettiklerini belirten Arif, ‘‘Lig başlayınca taraftarlarımıza iyi futbol izletmek istiyoruz’’ dedi. Emre Aşık da ‘‘Olympiakos bizim kardeş takımımız. Onlar da bizi ülkelerine davet ederse, orada seve seve oynarız. Bugünkü taraftar muhteşemdi’’ yorumu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!