Tansaş: Hedef 725 milyon dolar ciro

Güncelleme Tarihi:

Tansaş: Hedef 725 milyon dolar ciro
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2003 01:47

Tansaş Genel Müdürü Servet Topaloğlu, 2002 yılında 363 milyon dolar ciro elde ettiklerini belirterek, 3 yıl içinde bu rakamı ikiye katlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bu ciro hedeflerine rağmen Topaloğlu, en büyük değil en iyi süpermarket olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Topaloğlu, 2002’de gıda sektöründe beklenen satışların gerçekleşmediğini fakat Tansaş'ın hedeflerin üzerinde bir sonuç elde ettiğini ifade etti. Operasyonel kárlılık marjının yüzde 81, net kár marjının da yüzde 36 oranında iyileştiğini kaydeden Topaloğlu, hedeflerini şöyle anlattı: ‘‘2002'de elde ettiğimiz 363 milyon dolar ciroyu yeni yatırımlar ve verimlilik artışına paralel olarak 3 yıl içinde ikiye katlamayı ve 725 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 2003 ciro beklentimiz 391 milyon dolar gibi mütevazı bir rakamdır. Planladığımız yatırım tutarı 3 yıl için 43 milyon dolardır. Bu sayede pazar payımızıyüzde 6.4'den yüzde 8'e çıkarmayı hedefliyoruz.’’

Gıda üretiminde yokuz

Tansaş Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Doğuş Holding'in stratejik iş alanında gıda perakendeciliğinin bulunduğunu ve Tansaş'ın da bu alanda Doğuş Holding'in ‘‘amiral gemisi’’ olarak yoluna devam ettiğini kaydetti. Filiz Makarna'nın Barilla'ya satılmasıyla ilgili olarak Doğuş Grubu'nun gıda sektöründe üretimden çıkma kararı aldığını hatırlatan Acar, ‘‘Tansaş'la gıda perakendeciliğine devam edeceğiz. Gıda perakendeciliğinde varız ama üretiminde yokuz. Bu bağlamda Uno Ekmek'ten de çıkmayı düşünüyoruz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!