İspanya'yı Casillas kurtardı

Güncelleme Tarihi:

İspanyayı Casillas kurtardı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 16, 2002 18:11

İspanya, normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 sona eren 2. tur maçında İrlanda'yı penaltılarla 4-3 yenerek çeyrek finale yükseldi. Uzatma devrelerinin tamamını 10 kişi oynayan İspanya'da kaleci Casillas, kurtardığı 3 penaltı ile takımını çeyrek finale taşıyan isim oldu.

Haberin Devamı

Güney Kore'nin Suwon kentinde oynanan İspanya-İrlanda Cumhuriyeti 2. tur karşılaşması nefesleri kesti. Matadorlar maçın 8. dakikasında Morientes'le 1-0 öne geçti. Rakibine oranla daha atak oynayan İspanya, bir çok pozisyondan sonuç alamadı. İlk yarısı İspanya'nın üstünlüğü ile sona eren maçın 62. dakikasında Juanfran'ın ceza sahası içinde Duff düşürmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu İrlanda'da Harte kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda köşeye giden topu Casillas çıkardı. Dönen topu Kilbane kale yerine farklı şekilde auta attı.

Her iki takımın karşılıklı atakları maçın son dakikasına kadar gol getirmedi. Tam maç bu skorla bitecek diye beklenirken, kaptan Hierro, 90. dakikada ceza sahası içinde rakibini indirince hakem Anders Frisk bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Bu kez R.Keane'in kullandığı penaltı vuruşunda İrlanda 1-1'lik beraberliği yakaladı.

Haberin Devamı

Normal süresi 1-1 sona eren maçta 15'er dakikalık uzatma devrelerine geçildi. 1-1'lik beraberlik uzatmalarda da bozulmayınca çeyrek finale çıkacak takımı penaltı atışları belirledi. Penaltılarda rakibine 3-2 üstünlük sağlayan İspanya, çeyrek finale çıktı.

Maçın normal süresinde bir penaltı kurtaran Kaleci Casillas, penaltı atışlarında da yaptığı 2 kurtarışla takımının çeyrek finale çıkmasını sağlayan isim oldu.

İspanya'dan kaptan Hierro, Baraja ve Mendieta, penaltıları gole çevirirken Juanfran ve Veleron topu dışarı gönderdiler. İrlanda Cumhuriyeti'nden ise Keane ile Finnan golü bulurken, Holland ikinci vuruşu direğe nişanladı; Connoly ve Kilbane'in atışlarında ise kaleci Casilias gole izin vermedi.

Stat: SuwonÂ

Hakemler: Anders Frisk (Ä°sveç), Leif Lindberg (Ä°sveç), Igor Sramka(Slovakya)Â

Ä°spanya: Casillas, Puyol, Hierro, Helguera, Juanfran, Luis Enrique, Baraja, Valeron, De Pedro (Dk. 66 Mendieta), Raul (Dk. 80 Luqueorientes (Dk. 71 Albelda)Â

Ä°rlanda Cumhuriyeti: Given, Finnan, Breen, Staunton (Dk. 50 Cunningham), Harte (Dk. 82 Connolly), Kelly (Dk. 55 Quinn), Holland, Kinsella, Kilbane; Duff, KeaneÂ

Goller: Dk. 8 Morientes, Dk. 90 Keane (penaltıdan)Â

Haberin Devamı

Sarı Kartlar: Dk. 62 Juanfran, Dk. 88 Baraja, Dk. 90 Hierro (Ä°spanya)Â

Seyirci: 38 bin 926Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!