UEFA’dan 2008’e yeşil ışık

Güncelleme Tarihi:

UEFA’dan 2008’e yeşil ışık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2002 01:24

Yunanistan ile birlikte 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday olan Türkiye'deki incelemelerini tamamlayan UEFA heyeti, tesislerimizi çok beğendi.

YUNANİSTAN ile birlikte 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemeye aday olan Türkiye'yi görmeye gelen UEFA heyeti, incelemelerini tamamladı. Önceki gün İzmir ve Antalya'daki tesisleri gezen heyet, dün de İstanbul'da incelemelerde bulundu. Çalışmalarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nden başlayan UEFA yetkilileri, daha sonra Atatürk Olimpiyat Stadı, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nı gezdi.

TESİSLERİ BEĞENDİLER

İstanbul gezisinin son durağında Vali Erol Çakır'ı ziyaret eden UEFA yetkilileri, akşam bir basın toplantısı düzenleyerek, gözlemleri hakkında bilgi verdi. Toplantıda bir konuşma yapan Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ata Aksu, UEFA heyetinin Türkiye'deki tesisleri çok beğendiğini belirterek, ‘‘Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Şampiyonlar Ligi finalinin oynanabileceğini söylediler’’ dedi.

KARAR 14 ARALIK'TA

UEFA heyetinin başkanlığını yapan Slovakya Futbol Federasyonu Başkanı Frantisec Laurinec, gezdikleri şehirlerde vali ve belediye başkanlarını son derece istekli ve şevkli gördüklerini, gözlemlerinin olumlu olduğunu söyledi.

Kamuoyunun ilgisinin de kendilerini etkilediğini ifade eden Laurinec, ‘‘İncelemelerimizin sonucunda bir rapor düzenleyeceğiz. Ekim ayı içinde UEFA İcra Komitesi'nden bir direktörle yapacağımız toplantıda tüm neticeleri gözden geçireceğiz. Bu incelemelerin sonunda bir yargıya varacağız’’ dedi. UEFA, 2008 Avrupa Şampiyonası'nı düzenleyecek ülkeyi 14 Aralık'ta açıklayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!