Yılın ilk sendikasyonu Koçbank'a

Güncelleme Tarihi:

Yılın ilk sendikasyonu Koçbanka
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 26, 2002 11:57

Bu yıl yurtdışı piyasalardan sağlanan ilk sendikasyon kredisini, 200 milyon dolar ile Koçbank aldı.

Haberin Devamı

The Bank of New York, The Bank of Tokyo Mitsubishi Limited, Bayerische Hypo-Und Vereinsbank AG (member of HVB Group), Standard Chartered Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Wachovia Bank NA, Westdeutsche Landesbank Girozentrale bankalarının önderliğinde sağlanan krediye, 16 ülkeden 32 uluslararası banka katıldı.

Bir yıl vadeli ve libor artı 80 baz puan faizli kredinin anlaşması, Koçbank Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kaya ve Koçbank Genel Müdür Yardımcısı Semih Bilgin tarafından bugün Londra'da imzalandı.

Koçbank'tan yapılan açıklamada, piyasaya başlangıçta 100 milyon dolar ile çıkılmasına rağmen, uluslararası piyasalardan gördüğü talep üzerine kredinin 200 milyon dolara yükseltildiği bildirildi.
  Â
Bu kredinin, 2002 yılında Türk bankaları tarafından yurtdışından temin edilen ilk sendikasyon kredisi olma özelliği taşıdığı belirtilen açıklamada, bu anlamda, sendikasyon kredisine gösterilen talebin, büyük bir ekonomik krizden geçmekte olan Türkiye'nin mali sektörüne yabancı bankaların duyduğu güveni gösterdiği vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!