TOBB'da Kutan-Erdoğan krizi

Güncelleme Tarihi:

TOBBda Kutan-Erdoğan krizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2002 14:22

SP Genel Başkanı Recai Kutan ile AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendilerine geç sıra verildiği gerekçesiyle, konuşmalarını yapmadan TOBB Genel Kurulu'ndan ayrıldılar.

Haberin Devamı

Kutan, bir gazetecinin, ''Genel Kurul konuşma listesinde olmanıza rağmen konuşmanızı yapmadan neden ayrılıyorsunuz'' şeklindeki sorusu üzerine, şöyle konuştu:

''Efendim bir defa hükümete tavsiyede bulunuyorum. Eğer muhalefetin sesini kesmek isterlerse...Böylesine acayip bir protokol tatbikatı görmedim. Otuz tane bakanlarını göndersinler, her biri 10 dakika konuşsun, eder beş saat. Böylece muhalefetin sesini kesmiş olurlar. Bu şartlar altında tabii kalmam söz konusu değil.''

''Böyle protokol olur mu'' diye tepkisini sürdüren Kutan, toplantıya bir ana muhalefet partisi lideri ve ayrıca iki muhalefet liderinin geldiğini ifade ederken, ''Bakanlardan 15 tanesi söz istemiş olsaydı ne olacaktı?'' dedi.

AKP GENEL BAŞKANI ERDOĞAN
 
Aynı soru üzerine AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da, ''burası sivil inisiyatif olmasına rağmen, devlet protokolü uygulanıyor'' diye yakındı.

Haberin Devamı

Kendisinin en erken gelen siyasi parti lideri olmasına rağmen, en sona bırakıldığını ifade eden Erdoğan, ''Parti grubuma duyduğum saygı dolayısıyla ayrılıyorum'' dedi.

"KONUŞMA SIRASINA DİVAN BAŞKANI KARAR VERİYOR"
 
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile SP Genel Başkanı Recai Kutan'ın Genel Kurulu terketmelerine ilişkin değerlendirme yapan Hisarcıklıoğlu, ''Konuşma sırasına Divan karar veriyor. Benimle bir ilgisi yok. Çünkü ben karar vermiyorum'' dedi.

Daha önce TOBB Genel Kurulu'na hiç bu kadar bakan gelmediğini hatırlatan Başkan, daha önce de hiç böylesine bir kriz yaşanmadığını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, ''Mesela geçen yıl Genel Kurul'a sadece bir bakanımız geldi'' hatırlatmasında bulundu.

Yine de Erdoğan ile Kutan'ın gönlünü alıp almadığının sorulması üzerine de Hisarcıklıoğlu, ''Tekrar ediyorum, olayın benimle bir ilgisi yok. Ama gerekirse açıklama da yaparız'' dedi.

''57. Genel Kurul'a siyasi kişilikler ve bakanlar düzeyinde bu yıl neden bu kadar çok katılım oldu?'' şeklindeki soruyu da Hisarcıklıoğlu, ''TOBB her partiye aynı yakınlıkta durduğu için çok gelen oldu'' diye cevapladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!