Ortega faturası

Güncelleme Tarihi:

Ortega faturası
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2003 02:23

Oğuz Çetin rapor verdi, ‘‘Bunları istemiyorum, takımda huzuru bozuyorlar’’ dedi. Yönetim Kurulu toplandı, ‘‘Ortega'nın ayrılmasına da bunlar sebep olmuştu’’ diyerek, 5 futbolcunun ipini çekti

Tarihi toplantı

Fenerbahçe Yönetim Kurulu dün tarihi toplantılarından birini daha yaptı ve Teknik Direktör Oğuz Çetin'in raporu doğrultusunda Kaptan Ogün, Abdullah, Yusuf Şimşek, Ali Akdeniz ve kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nu süresiz kadro dışı bıraktı. Elazığspor beraberliği sonrası sinirlerin iyice gerildiği sarı lacivertli camiada tüm gözler dün akşam yapılan yönetim toplantısına çevrilmişti.

Saran-Çetin zirvesi

Ancak sürpriz bir gelişme yaşandı. Futbol Şubesi Sorumlusu Sadettin Saran'ın, Ortaköy'deki bürosunda Oğuz Çetin ile Saran biraraya geldi. Saran ile yaklaşık 1.5 saat süren bir görüşme yapan Oğuz Çetin, yönetim kuruluna sunulacak raporu teslim etti. Çetin, raporunda Ogün, Abdullah, Yusuf, Ali Akdeniz ve kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nun süresiz kadro dışı bırakılmasını, yani takımdan gönderilmelerini istiyordu.

İyi futbolcular ama...

Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun toplantısı saat 18.30'da kulüp binasında başladı. 2.5 saat süren toplantının ana maddesi Çetin'in raporuydu. Raporu okuyan tüm üyelerin aklına görevine son verilen Lorant geldi. Çetin, Alman hocanın gönderilmesini istediği futbolcuların takımdan uzaklaştırılmalarını talep ediyordu. Ve buna gerekçe olarak da, ‘‘Hepsi iyi futbolcular ama takımda huzur bozuyorlar’’ diyordu.

Hobi gibi görüyorlar

Çetin raporunda özetle şunları söylemişti; ‘‘11 maçımız kaldı. Ancak bu futbolcular olduğu müddetçe bir şey yapamayız. Artık bu oyuncular profesyonelliğin ötesinde futbolu hobi gibi görüyorlar. Takımda hırs, dayanışma ve arkadaşlık ortamı kayboldu. Disiplini sağlayabilmek için bu 5 oyuncunun kadro dışı bırakılmasını, gelecek sezonun kadrosunda da yer almamasını istiyorum’’

Hedefteki isim Ogün

Yönetim Kurulu, bu raporu değerlendirdi. Hemen herkes aynı fikirdeydi. Ortega'nın takımdan ayrılmasında da bu oyuncuların payı olduğu görüşü ağırlık kazanıyordu. ‘‘Ogün kaptandı, Abdullah ise bu takımın ağabeyi. İsteseler Ortega'yı göndermezlerdi’’ diyorlardı. Ama hedefteki en büyük isim Kaptan Ogün'dü. ‘‘Ogün'e yaranan takıma giriyor’’ havası tüm yöneticileri rahatsız ediyordu.

Çetin'le devam

Ogün'ün, Elazığ maçında Rüştü ile girdiği tartışma da raporun üzerine tuz biber ekmişti. ‘‘Hep antrenör, hep yönetici mi suçlu? Futbolcuların bu işte hiç mi kabahati yok’’ diyen yöneticiler, ‘‘Bu takım, bir frikik atmak için ve 5 dakika kavga ediyorsa bitmiş bu iş.’’ diyerek 5 futbolcuyu kadro dışı bıraktı. Yönetim bu kararla kamuoyuna da, ‘‘Oğuz ile devam ediyoruz’’ mesajını verdi.


Neden kadro dışı BIRAKILDILAR


Ogün: Kaptan olarak takım üzerinde gerekli otoriteyi kuramadı. Takım içinde grupçuluk yaptığı ileri sürüldü. Ankaragücü maçından sonra soyunma odasında Yusuf'la birlikte kahkaha attığı iddia edildi. Geçen yıl bir maçta oyundan çıkarken, taraftarlarla tartıştı. Elazığ'da kaleci Rüştü ile ağız dalaşına girdi.

Yusuf: Lorant döneminde PAF takımına gönderilecekti, ama yönetim engelledi. Özel yaşamıyla sık sık gündeme geliyor. Bekar futbolculara uygulanan kampa isyan ederek, Samandıra'yı terketti, geri döndü. Geçen haftaki idmanda yedek takımda oynatılmasına sinirlendiği için sakatlığını öne sürüp, çalışmayı terketti.

Abdullah: Bir süre önce Oktay'la birlikte PAF takımına gönderildi, ama iyi çalıştığı için daha sonra affedildi. Milli Takım'a kadar yükseldi. Ancak son haftalarda performansında büyük düşüş var. Özellikle hücuma yeterli katkıyı yapamıyor. Elazığ maçında Ceyhun'la frikik kavgası yaptı.

Ali Akdeniz: İyi çalışmadı. Buna karşın kadroya giremediği için sürekli surat astı. Takıma negatif enerji verdi. İleriye dönük fayda getiremeyeceği düşünülerek kadro dışı bırakıldı. Herhangi bir disiplinsizliği yoktu.

Oğuz Dağlaroğlu: Performansını yükseltmek için hiçbir çaba harcamadı. Umursamazlığıyla tepki topladı. Kadroya giremediği zamanlarda, bu durumu tavırlarıyla protesto etti.


Ne dediler?


Ogün: Canları sağolsun. Hayırlısı neyse o olsun. Ben vicdanen rahatım. Yarın (bugün) gidip yöneticilerle konuşacağız.

Yusuf: Şaşırmadım. Bekliyordum. Sezon sonunda başımın çaresine bakacağım.

Oğuz Dağlaroğlu:İdmanlarda elimden geleni yapıyordum. Hocam bana takıma pozitif enerji verdiğimi söylüyordu. Çok şaşırdım.

Kadro dışı bırakılan diğer futbolcular Abdullah ve Ali Akdeniz, telefonlarını sürekli kapalı tutarak, kimseyle görüşmediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!