KDV yerini daha iyi bir sisteme bırakabilir

Güncelleme Tarihi:

KDV yerini daha iyi bir sisteme bırakabilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2003 13:41

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında IMF ile yapılan görüşmelerin sonuçlarına ve KDV'nin kaldırılması konularına değindi.

Haberin Devamı

KDV indirimleri konusunda IMF ile bir sorun çıkıp çıkmadığı yolundaki bir soru üzerine Şener, bu konuda teknokratlar arasında görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Türkiye'de vergi oranlarının pek çok ülkeden daha yüksek olduğunu söyleyen Şeher "Biz ülkenin ihtiyaçlarını iyi biliyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin ihtiyacı neyse bunu politik bir çerçevede uygulamaya çalışıyoruz" dedi.

KDV'nin kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin bir soru üzerine de Şener şunları söyledi: " Bu konuda dün yayınlanan gazetelerde bazı haberler çıktı. Bir sistem başka bir sistemle telafi edildiği taktirde değişikliklere maruz kalabilir. Bunu bir şeyi kaldırmak ya da koymak diye tanımlamak doğru olmaz. Önemli olan vergi düzeninin sağlanmasıdır. Zaten KDV'de bu amaçla konulmuştu. Bu düzeni yerleştirmek vergi kayıp ve kaçaklarını önlemek amacıyla konulmuş bir sistem KDV sistemi.  Bu sistemi korumak için daha iyi bir yöntem bulduğumuz taktirde geçmişte uygulamaya konulmuş bazı mekanizmaların yerini yenilerine bırakması doğaldır. "

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!