Ölüm onu pamuk yolunda yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Ölüm onu pamuk yolunda yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2003 01:59

Eren Holding, Diyarbakır'a pamuk almak için giderken, önceki gün meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Modern Tekstil'in Genel Müdürü Nurullah Eren için yasta. Holding, pazartesi gününe kadar tüm işlerini tatil etti.

LACOSTE ve Swatch'ın Türkiye temsilcisi Eren Holding, tekstil bölümünün başında bulunan Nurullah Eren'in Diyarbakır'daki uçak kazasında hayatını kaybetmesiyle yasa büründü. Tekstil, kağıt, çimento, enerji ve turizm alanlarında faaliyet gösteren ve 200 milyon dolarlık cirosuyla Türkiye'nin mütevazi grupları arasında yer alan Eren Holding, pazartesi gününe kadar tatil edildi.

Bitlisli Eren Ailesi ise aile büyüklerinden Yahya Eren'in oğlu olan 45 yaşındaki Nurullah Eren'in cenazesini almak için Elazığ üzerinden Diyarbakır'a geçti. Diyarbakır'a pamuk almak için gittiği kaydedilen Nurullah Eren'in cenazesinin hafta sonunda ailesi tarafından İstanbul'a getirilmesi bekleniyor.

1958 Bitlis doğumlu Nurullah Eren İstanbul'da Güneş Koleji'nden mezun olduktan sonra üçüncü kuşağı temsilen aile şirketlerinde çalışmaya başladı. Holding'in temel alanı olan tekstil bölümünde çalışan Nurullah Eren, bir süre sonra Eren Tekstil, Modern Tekstil ve Teksbo tekstil şirketlerinden oluşan Tekstil bölümünün başına getirildi. 1962 doğumlu Yıldız Eren ile evli olan Nurullah Eren'in 16 ve 9 yaşlarında iki erkek çocuğu bulunuyor. Nurullah Eren'in Ümraniye Rotary Kulübü'nün gelecek dönem başkanı olması bekleniyordu.

SULTANHAMAMLI

1969 yılında Bitlisli Memduh Eren, ailesiyle birlikte İstanbul'a göç ederek Sultanhamam'da küçük bir handa Eren Holding'in temellerini attı. Nurullah Eren'in başında bulunduğu tekstil bölümünde yer alan Modern Tekstil şirketi 1986'da, Eren Tekstil ise 1988'de kuruldu.

Nurullah Eren yönetiminde Modern Tekstil, 2.5 milyon dolarlık yatırımla Çorlu'da yeni fabrikasına geçerken, 25 bin iğ kapasiteyle yüksek kaliteli pamuk ipliği üretimi yapan Eren Tekstil ise 1994 yılında kapasitesini 2 katına çıkarmıştı. Nurullah Eren'in başında bulunduğu tekstil bölümü bugün Fransız Hazırgiyim devi Lacoste ve Er-Os ürünlerini üretiyor.

4 KARDEŞ BÜYÜTTÜ

Bugün yılda 200 milyon doların üzerinde ciro elde eden bir aile şirketi olan Eren Holding, Memduh Eren'in 4 oğlu Yahya, Ziya, Ahmet ve İsmail tarafından bugün dev bir şirket haline getirildi.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Eren'in yaptığı holdingde, uçak kazasında hayatını kaybeden Nurullah Eren'in babası olan Yahya Eren Yönetim kurulu üyeliği ve grup şirketlerinden Denizli Çimento'nun başkanlığını yapıyor. Ailenin diğer üyeleri Ziya ve İsmail Eren, holdingde yönetim kurulu üyeliği görevini yürütürken, oğulları da holdinge bağlı şirketlerin başında.

Lacoste'un Avrupa'daki iki üreticisinden biri

EREN
Holding, Fransa'nın yüzyıllık giyim devi Lacoste'un İspanya ile birlikte Avrupa'daki iki lisanslı üreticisinden biri. 1991 yılından bu yana Lacoste'un Türkiye'de gömlek, pantolon ve tişört üretimini yapıyor. İstanbul Güneşli'deki tesisin yüzde 35'i Lacoste'a ait. Diğer yüzde 65'lik bölüm ise Eren Holding'in.

Lacoste'un dünya çapında aldığı üretim tesislerinde yeniden yapılanma kararı çerçevesinde Eren Holding, Fransız partneriyle daha fazla ticari ilişki kurmak için iki yıldır görüşüyor. Bu konuda Çorlu'da 140 dönüm arazi alan Eren Holding, Fransızlar ile konfeksiyonun yanı sıra kumaş, boya ve iplik üretimini de kapsayacak olası bir ortaklık için 50 milyon dolarlık bir proje geliştirdi.

Kadıköy Belediye Başkanı’nın yeğeni

UÇAK kazasında hayatını kaybeden işadamı Nurullah Eren aynı zamanda Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün de yeğeniydi. Yeğeni, Nurullah Eren'in son aylarda pamuk satın almak için 3-4 kez Diyarbakır'a gittiğini belirten Selami Öztürk, THY Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı'yla görüştü. Öztürk, yeğeni ile son olarak 15 gün önce görüştüğünü belirterek, ‘‘Başarılı bir işadamıydı, 40 yaşındaydı, 2 çocuğu vardı. Saat 15.00'den sonra aniden gitmeye karar vermiş. 12'nci sırada oturuyormuş’’ dedi.

16 şirket 200 milyon dolar ciro

1975 yılında yatırıma Er-Os'la başlayan Eren kardeşler, bugün tekstil, kağıt, çimento, turizm, enerji sektörlerinde faaliyet gösteren 16 şirket, iki binin üzerinde çalışan ve trilyonlarla lira ciroya sahip bir grubun başındalar. Modern Kağıt, Denizli Çimento, Modern Enerji, Eren Tekstil en önemli şirketleri arasında yer alırken kardeşler turizm alanına da girerek Bodrum'da lüks bir otel inşaa ettiler.

Yılda 200 milyon doların üzerinde bir ciro yapan Eren Holding, kamuoyunda daha çok Lacoste ve Swatch'un Türkiye lisansörü ve Eros markasının sahibi olmasıyla tanınıyor. Eren, Er-Os markasıyla 25 yıl önce ABD'ye ihracat yapan Türkiye'nin tekstil şirketlerinden.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!