Şirketlerin yüzde 30’u 2002’de e-öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

Şirketlerin yüzde 30’u  2002’de e-öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2002 14:05

Microsoft, Intel ve Capital dergisinin e-club çatısı altında düzenledikleri ve iletişim sponsorluğunu yenibir.com ile Hürriyet İK Gazetesi'nin yaptığı 'İnsan Kaynakları Çözümleri Günü' 28 Şubat'ta İş Kuleleri'nde gerçekleştirildi. İnsan kaynakları çözümlerinin 'entelektüel sermayeyi harekete geçiren güç' olarak tanımlandığı seminerde İK alanındaki çözümler ve e-öğrenme uygulamalarından örnekler sunuldu. Seminere yaklaşık 300 kişi katıldı.

Microsoft Türkiye İş Geliştirme Müdürü Fulya Arman, Meta Group'un araştırmasına göre 2002 sonunda dünyadaki şirketlerin yüzde 30'unun e-öğrenme konusunda proje gerçekleştirmiş ya da pilot uygulama yapıyor olacağını söyledi. Dünyadaki şirketlerden örnekler veren Arman, lüks otel ve konaklama hizmetleri veren Wyndham International'ın e-öğrenme uygulamalarıyla teknoloji yatırımını beş ayda yüzde 329 oranında geri kazandığını kaydetti.

Seminerde konuşan Koç Holding Proje Yöneticisi Tunç Berkman, uyguladıkları e-öğrenme projesi ile eğitimlerde yüzde 35'e varan oranda maliyet avantajı sağladıklarını belirtti.

Seminere İK çözümleriyle Aktif Danışmanlık, DAS, Globalsoft, LBS ve SFSMan katılırken, e-öğrenme alanındaki katılımcı firmalar; Dexar, enocta, Koç Bryce, Netron oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!