Deppler: Hükümet programa çok bağlı

Güncelleme Tarihi:

Deppler: Hükümet programa çok bağlı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2003 01:22

IMF (Uluslararası Para Fonu) Avrupa Direktörü Michael Deppler, sarsılan güvenin toparlandığını söylemekle birlikte, AKP hükümetine ‘‘programa bağlılığınızı uygumalarınızla gösterin’’ mesajı yolladı.

Irak Savaşı ve Ankara'nın IMF'ye taahhüt ettiği bazı hedefleri yerine getirememesi nedeniyle Türkiye'de sarsılan yatırımcı güveninin artık toparlandığını dile getiren Deppler, Reuters'a verdiği demeçte ‘‘Piyasalar daha kuşkulu bakıyorlardı ve bunun için de gerekçeleri vardı’’ dedi. Ancak şimdi hükümetin oldukça kararlı olduğunu vurgulayan Deppler, ‘‘Sizi temin ederim ki benim görüşüme göre programa oldukça bağlılar. Ancak her şey politikaların uygulanmasına bağlı’’ diye konuştu. Deppler, ‘‘Politik alanda karşılaştıkları zorluklar ekonomik politikalara yeterince dikkat edemelerine neden oldu. Ancak şimdi kararlarını verdiler ve bu çerçevede ne yapacaklarını toparladılar’’ dedi.

Ankara'nın yararlanmayı umut ettiği 8.5 milyar dolarlık ABD kredinin IMF programının ana senaryosuna dahil olmadığını hatırtalatan Deppler, ancak kredinin olumlu karşılanacağını belirtti. Deppler, ‘‘Kredinin gelmeyeceğini düşünmek için bir neden yok’’ dedi.

Enflasyonun hükümetin programa bütünüyle sadık kalması halinde düşeceğini dile getiren Deppler, kurun çok fazla değer kaybetmesi durumunda bunun dana zor olacağını da belirtti. Deppler, yüzde 5'lik yıl sonu büyüme hedefinin ise ‘‘kesinlikle’’ erişilebilir olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!