Telekom'da 20 bin kiÅŸi iÅŸinden olacak

Güncelleme Tarihi:

Telekomda 20 bin kiÅŸi iÅŸinden olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2002 10:23

Türk Telekom'un resmen kabul edilen holdingleşme modelinin hayata geçirilmesini izleyen 4 yılda, kademeli olarak yaklaşık 20 bin kişi işten çıkarılacak.

Haberin Devamı

Türkiye'nin, IMF'ye verdiği taahhütler arasında en önemlilerinden biri olarak gösterilen Türk Telekom'un şirketleşme stratejisi belli oldu.

Türk Telekom Yönetim Kurulu'nun kabul ettiği stratejiye göre, Telekom hizmet türlerine göre ayrı ayrı şirketlere bölünecek. Şirketler bir holding çatısı altında yeniden örgütlenecek.

Türk Telekom'un holdingleÅŸmesiyle birlikte personel sayısında da 2006 yılına kadar ciddi bir indirime gidilecek. Halen 65 bin dolayında olan personel sayısı, holdingleÅŸmeyle birlikte çoÄŸu "ilk ve ortaokul mezunu niteliksiz" yaklaşık 20 bin kiÅŸinin iÅŸ akitlerinin fesh edilmesiyle 45 bin düzeyine kadar gerileyecek.Â

İşten çıkarma işlemi kademeli olarak gerçekleştirilecek ve bu işlem 2006 yılının sonunda tamamlanacak. Öte yandan bu dönemde Türk Telekom'a nitelikli eleman takviyesi de yapılacak. Öngörüler çerçevesinde yaklaşık 10 bin yeni kalifiye personelin alınması gündeme gelecek.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!