Yalçındağ: Gelin e-Türkiye'nin geleceğini birlikte tartışalım

Güncelleme Tarihi:

Yalçındağ: Gelin e-Türkiyenin geleceğini birlikte tartışalım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2002 02:24

Bilgi teknolojilerinin, bugün tüm ekonominin temeli haline geldiğini belirten Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, ‘‘Bu sektördeki gelişmeler diğer bütün sektörleri doğrudan etkiliyor. Bilişim, krizdeki Türkiye'yi tetikler’’ dedi.

DOĞAN Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, bilgi çağının temeli olan bilişim sektörünün şu anda bütün ekonominin temel taşlarından biri olduğunu belirterek, ‘‘Bu sektördeki gelişmeler diğer bütün sektörleri doğrudan etkilemektedir. Bilişim krizi aşmaya çalışan Türkiye'yi tetikler’’ dedi.

‘‘Ülkelerin refahı ve gelişmişliği, teknolojiyi, bilgiyi ve iletişimi ne oranda kullandıklarına endekslenmiştir’’ diye konuşan Yalçındağ, ‘‘Bu sektörün çağdaş uygulamaları, diğer sektörlerle etkileşimi ve global ekonomi içindeki yeri Türkiye ve gelecek nesillerimiz için çok büyük önem taşımaktadır’’ dedi.

Bilişim Zirvesi'02 kapsamında, Türkiye Bilişim Vakfı'yla (TBV) ortaklaşa 3 Eylül 2002 tarihinde Kaya Ramada Otel'de gerçekleştirecekleri ‘‘e-Avrupa'ya Doğru Türkiye’’ konferansında amaçlarının Türkiye için hayati gördükleri e-dönüşüm sürecine kamuoyunun bir kez daha dikkatini çekmek olduğunu söyleyen Yalçındağ, şu andaki yapı içinde e-Türkiye'nin oluşumu ve e-Avrupa standartlarına uyum konusunda ciddi sorunlar yaşandığını kaydetti.

e-devletin oluşum sürecinin e-şirketlerin gerisinde kaldığını ifade eden Yalçındağ, ‘‘Özel sektör ve toplumun belli bir bölümü e-Avrupa standartlarını yakalarken kamu sektörü üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmekte hız kazanmalıdır. Böylelikle çağdaş ve uygar ülkelerle aramızdaki uçurumu kapatarak, global rekabet gücümüzü büyük ölçüde arttırabiliriz’’ dedi.

Yalçındağ, Doğan Medya Grubu olarak kamuoyu oluşturma, toplumu bilgilendirme ve eğitme sorumluluğunun bilinciyle e-Avrupa'yla bütünleşmiş bir e-Türkiye yolunda üzerlerine düşen her türlü görevi üstlendiklerini kaydederek şunları söyledi:

‘‘Doğan Medya Grubu sürekli güncellenen dijital dönüşümüne devam ediyor. Ülkedeki internet penetrasyonunu yoğunlaştıracak ekonomik projeleri hayata geçirmek, e-learning ile uzaktan eğitim hizmetleri sunmak, Doğan Online ile internet hizmetlerini zenginleştirerek derinleştirmek ve bütün bağlı kuruluşlarımızda bilişim sektöründe gelişmiş ülkelerle oluşan uçurumu kapatmak üzere gereken tüm tedbirlere ve projelere destek oluyoruz.’’

ÖNCÜ OLACAĞIZ

Yalçındağ, sektör içindeki örnek yapıları ve konuyla ilgili tüm kurum ve kişilere açık hizmet ağları ile sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi ve eğitim açığını olabildiğince hızlı kapatabilmek için çalıştıklarını belirtti.

‘‘Toplum için hayati önem taşıyan her konuda olduğu gibi bu konuda da sivil toplum örgütleri kamu kurum ve kuruluşları, özel teşebbüs ve ilgili tüm düşünce önderlerinin fikir ve faaliyetlerini duyurup destek oluyoruz’’diye konuşan Yalçındağ, ‘‘Başta internet olmak üzere tüm medya kabiliyetlerimizle kamuoyu yaratarak, e-değişim süreci önünde en büyük engel olarak görülen kültürel alt yapının gelişmesinde öncü rol üstleneceğiz. Bu sürecin hızla başarıya ulaşması toplumsal bilinçlenmeye bağlıdır. Son yıllarda bilişim yatırımlarına ağırlık veren ve Türkiye ile benzerlik gösteren İrlanda önümüzde güzel bir örnektir’’ dedi.

Bilişim'i farketmeyen siyasetçi kaybeder

İÇİNDE
yaşadığımız günlerde hangi ülkede olursa olsun bilişim sektörünün farkında olmayan ve bundan yararlanamayan bir siyasetçinin, ya da partisinin seçim zaferi elde etmesi mümkün olmadığını kaydeden Mehmet Ali Yalçındağ şunları söyledi: ‘‘Gerek siyasiler, gerek bürokratların ve tüm kamuoyu önderlerinin, özel sektör temsilcilerinin kendi misyonları adına böyle önemli bir buluşmayı izlemeleri beklenir. Bizim hedefimiz, geri dönülmez bir bilgi çağının ortasında yaşayan Türkiye ve Türk insanının bu çağın gereklerini süratle yerine getirebileceği bir ortama kavuşması için en önde görev yapan bilişim sektörünün ülkemizde de süratle gelişerek uygar toplulukların sahip olduğu düzeye ulaşmasıdır.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!