Tarihten centilmenlik örnekleri

Güncelleme Tarihi:

Tarihten centilmenlik örnekleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2002 01:52

Hep böyle olsun

* İKİ takımın ezeli rekabetinin 93 yıllık tarihinde pek çok centilmenlik gösterileri yaşandı. F.Bahçe ile G.Saray'ın oynayacakları bir maç öncesinde, F.Bahçe Başkaptanı Galip Kulaksızoğlu, G.Saraylılar'a haber gönderip, ‘‘Oberle kardeşler hasta, Hasan da sakatlanmış. Sizi karşımızda eksik kadroyla görmek istemiyoruz. Dilerseniz maçı erteleyelim’’ dedi. G.Saray, oyuncuları iyileşince 20 Ekim 1914'te yaptığı tehir maçını 6-1 kazandı.

* 17 Kasım 1922'deki Kadıköy'deki maç öncesinde ise günlerce yağan yağmur sahayı göl haline getirdi. Kulaksızoğlu, G.Saray Kulübü'ne telefon ederek, ‘‘Saha çok kötü, maçı erteleyelim’’ dedi. G.Saray Başkaptanı Necip Şahin'in ‘‘Anamız bizi bugün için doğurdu. Gelip maçı oynayacağız’’ yanıtı üzerine oynanan maçı F.Bahçe 3-0 kazandı.

* Ezeli rekabetin yeni başladığı dönemlerde iki takım sporcuları ortak kiraladıkları bir evde kalıyorlar ve beraber ava çıkıyorlardı. Bir gece sohbetin koyulaştığı sırada G.Saray'dan Ali Sami Yen, F.Bahçelileri, ‘‘Said, yarın bizimle maçınız var. Git yat ve dinlen’’ diye uyardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!