PaÅŸabahçe cam eÅŸyada dünya devi

Güncelleme Tarihi:

Paşabahçe cam eşyada dünya devi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 12, 2002 15:36

Paşabahçe cam eşyada dünyada üçüncü, Avrupa'da ikinci büyük şirket konumunda bulunuyor. İhracat artışını sürdüren Paşabahçe, dünya cam ev eşyası üretiminin yüzde 5.5'ini, Avrupa pazarı talebinin de yüzde 10'unu karşılıyor.

Haberin Devamı

Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre, İş Bankası'na bağlı Şişecam Topluluğu düzcam, cam ambalaj, cam ev eşyası ve cam elyaf ürün gruplarıyla dünya cam sektöründe önde gelen üreticiler arasında yer alıyor. Şişecam'ın 2001 yılındaki toplam ihracatı 320 milyon doları cam ürünleri olmak üzere 400 milyon doları aştı.
Â
Şişecam'ın ihracatının yarısını cam ev eşyası ürünleri oluşturuyor ve bu alanda Türkiye'de lider olan Paşabahçe düyada üçüncü, Avrupa'da ikinci büyük şirket konumunda yer alıyor. Dünya cam ev eşyası üretiminin yüzde 5.5'ini gerçekleştiren Paşabahçe, Avrupa pazarında yüzde 10'u aşan paya sahip. Tüm dünyada toplam 110 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
  Â
Türkiye'de 5 ayrı bölgede cam ev eşyası üreten Paşabahçe'nin Eskişehir tesisinde ise geçen yıl gerçekleştirilen ihracat 23.4 milyon dolara ulaştı. Paşabahçe Eskişehir'in bu yılki ihracat hedefi ise 32 milyon dolar

Haberin Devamı

525 kişinin istihdam edildiği tesiste, üretimin yüzde 70'den fazlası ihraç ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!