F1 istanbul'da

Güncelleme Tarihi:

F1 istanbulda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2002 01:53

FAO Başkanı Bernie Ecclestone, İzmir ve Antalya'nın da aday olduğu 2005 Formula 1 yarışları için İstanbul'u seçti. Ecclestone'un önümüzdeki günlerde kontratı imzalamak için Türkiye'ye geleceği açıklandı.

Yazıyla bildirildi

FAO
Başkanı Bernie Ecclestone, 2005 yılında Türkiye'de yapılacak Formula 1 yarışları için İstanbul'u seçti. Formula 1 için İstanbul, İzmir, Antalya arasında büyük bir çekişme yaşanmıştı. Türkiye Otomobil ve Motorsporları Federasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bernie Ecclestone'un şehir ile ilgili kararını 18 Kasım 2002 tarihinde federasyona yazılı olarak ilettiği bildirildi.

Neden seçti?

Dünyanın FİFA ve NBA'den sonra üçüncü büyük spor organizasyonu olan F 1'in patronu Ecclestone'un önümüzdeki günlerde F1 kontratını imzalamak için Türkiye'ye geleceği de açıklandı. Bernie Ecclestone, niçin İstanbul'u seçtiğini şu sözlerle anlattı: ‘‘Çok dikkatli bir değerlendirme sonucunda, Antalya'nın tanıtımı, otellerin imkanları beni etkilemiş olsa da ve İzmir'in mükemmel turistik çekiciliğine rağmen İstanbul'da karar kıldım.

Tilke gelecek

Bu kararımda sadece İstanbul'un dünya çapında bir şehir olması değil, aynı zamanda takımların lojistik ihtiyaçları da etken olmuştur. Umuyorum ki, İzmir ve Antalya'daki dostlarımız bu kararı anlayışla karşılayacaklardır. Şimdi ticari ve TV haklarıyla ilgili konuları sonuçlandırmamız gerekiyor.’’ Teknik ön çalışmalar için bir hafta içinde ünlü pistlerin mimarı olan Herman Tilke'nin İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Pist Kurtköy'de

İstanbul adına projeyi yürütecek olan İTO Başkanı Mehmet Yıldırım ile Kurtköy Tepeören'de yer alan arazinin teknik çalışmaları ve pistin çizimi ile ilgili çalışmalara başlayacak olan Tilke, Mart 2003'te projeyi teslim edecek. İTO'nun araştırmasına göre Türkiye'ye maliyeti 5 km'lik otobanın maliyetine eşit olan F 1, turizme yapacağı katkıyla 150 milyon dolar gelir sağlayacak. Örneğin Malezya ilk yıl 125 milyon dolar gelir elde etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!