Benden kaçıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Benden kaçıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2003 01:49

Beşiktaş maçı sonrasında başkan Aziz Yıldırım ile yemek yiyen Ortega'nın menajeri sıkıntıları masaya yatırdı. Ünlü oyuncunun yedek kalmayı kabullenemediğini dile getiren Caliendo, ‘‘Arkadaşları köşe bucak kaçıyor’’ dedi. Ortega ise ‘‘Benim için dünyanın en iyi futbolcusu diyorlar. Ama kariyerim zedeleniyor’’ yorumunu yapıyor.

NERESİNDEN tutarsan, neresinden bakarsan haber... Ortega geldiği günden beri Fenerbahçe'nin gündeminden düşmüyor... Oynasa da, oynamasa da o hep bir numara... İkinci yarıya yepyeni bir sayfa açarak başlayan Fenerbahçe'de Beşiktaş mağlubiyeti moralleri bozmuş ama ortaya konulan futbol herkesi umutlandırmıştı... Başkan Aziz Yıldırım, Arjantinli yıldızın İtalyan menajeriyle biraraya geldi ve huzur operasyonu için kolları sıvadı. Ankaragücü maçı öncesinde iki tarafın da rahatsızlığı vardı... İşte bu gelişmeler başkanın yaraya parmak basmasına neden olmuştu.

ÇÖZÜMÜ BULALIM

Caliendo
ile yanyana gelen Aziz Yıldırım, ‘‘Kendini takıma veremiyor, rahatsızlığı nedir? Eğer gitmek istiyorsa bunu bilelim, ona göre davranalım. Hem Ortega, hem de Fenerbahçe için çözümü bulalım’’ dedi.

Caliendo'nun söyledikleri çok ilginçti... Ortega'nın ağzından çıkan sözleri aynen şu cümlelerle dile getirdi İtalyan menajeri...

Ortega'nın hiç de gitmek gibi bir niyeti yok. Ole gazetesinin haberlerine itibar etmeyin. Buradan bir gazeteci Ole'ye haber gönderiyor. Orada yazılanlar ise tekrar Türkiye'ye dönüyor. Türkiye'den ve Fenerbahçe'den memnun.

SIKINTISI NEREDE

Başkan çözüm arıyordu... ‘‘Peki sıkıntı nerede?’’ diye devam etti... Caliendo başladı anlatmaya...

İki sıkıntısı var. İlki eşinin hamileliği. 7 aylık hamile ve hastanede yatmak zorunda. Bu da doğal olarak Ortega'yı üzüyor.

İkincisi ise takım ile olan sıkıntısı. Ortega yedek kalmayı kabullenemiyor. ‘‘Arjantin Milli Takımı'nda 65 milyon dolarlık Veron bile benim arkamda yedek bekliyor. Ama ben burada 2 günlük idmanla maça çıkanların ardında yedek kalıyorum’’ diyor.

İtalyan menajer anlattıkça anlatıyor, konu da giderek aydınlığa kavuşuyordu.

KİŞİSEL DEĞİL

Ortega
'nın sıkıntılarından birisi de takım arkadaşları tarafından anlaşılamamaktı. Kendi yorumuyla, ‘‘Herkes çalım attığımı söylüyor. Top bana geldiğinde kafamı kaldırıyorum ve herkes taç çizgisine kaçıyor. Herhangi bir arkadaşımla kişisel sorunum yok. Ne sistem, ne hoca, ne de futbolcularla problem yaşamıyorum. Sorun top alışverişinde. Daha çok gençlerle oynuyorum. Etrafımda pas alıp verecek fazla futbolcu bulamıyorum. Ben çok hırslıyım. Herkes benim için dünyanın en iyi futbolcusu diyor. Ama burada bu görüntüyle kariyerim zedeleniyor. Bundan da zararı Fenerbahçe görüyor. Oyundan alınınca hırsımdan kendi kendimi yiyiyorum. Kötü oynadığım için oyundan alındığımı gören taraftara hedef gösteriliyorum. Oyundan alınınca kimseyle tartışmamak, kavga etmemek için hemen soyunma odasına kaçıyorum’’ savunmasını yapıyordu.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Samandıra'da ve seyahatlerde lisan sorunu yaşadığı için arkadaşlarından uzak kalan ve takım içi diyaloğu kuramayan Ortega'nın sorunları böylece sahaya yansıyordu. Üstüne üstlük, kızgın taraftarlar, Yeşilköy Atatürk Hava Limanı'na inildiğinde ‘‘Ortega go home’’ diye tempo tutarak ilk kez Arjantinli futbolcuya tepkisini ortaya koyuyordu.

Bu konuda en büyük rahatsızlığı taşıyan Başkan Yıldırım’ın ise dostlarına, ''Ben Ortega'yı gönderdiler dedirtmem. Arjantinli için kimseye taviz vermem. Gerekirse Ortega kalır, bütün takım gider'' diye haykırdığı da dilden dile dolaşıyor.


DÖNECEK Mİ

Arjantin Milli Takımı’nın Hollanda ile deplasmanda oynayacağı hazırlık maçında forma giymek için dün İstanbul’dan ayrılan Ortega’nın geri dönüp dönmeyeceği tartışma konusu oldu. Daha önce tedavi için ülkesine giden ve iki kez rötar yaparak kampa geç katılan Ortega’nın perşembe günü İstanbul’da olması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!