Babacan: IMF ile niyet mektubunu görüÅŸeceÄŸiz

Güncelleme Tarihi:

Babacan: IMF ile niyet mektubunu görüşeceğiz
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 03, 2003 13:40

Devlet Bakanı Ali Babacan, ''İlk niyetmektubuna ilişkin çalışmalar devam ediyor. Öğleden sonra yine bir toplantı yapacağız'' dedi.

Haberin Devamı

Babacan, Bilkent Oteli'nde, İngiltere Hazine Bakanı Paul Boateng onuruna öğle yemeği verdi.  Bakan Babacan, toplantıya girerken yaptığı açıklamada, Türkiye ile İngiltere arasında ekonomik işbirliğinin artırılması konusunda önemli görüşmeler olduğunu ve görüşmelerin devam edeceğini bildirdi.
  Â
Babacan, kamu ve özel sektör iÅŸbirliÄŸi ile ilgili seminerde, konuk Bakan ile birer konuÅŸma yapacaklarını ifade etti.Â
  Â
Çalışmaların daha çok kamu yatırımlarının özel sektör eli ile yapılmasına yönelik olduğunu anlatan Babacan, İngiltere'de bunun çok güzel örneklerinin bulunduğunu, bu örneklerden yararlanmak istediklerini söyledi. Babacan, kamu ve özel sektör işbirliğini artırmayı istediklerini de kaydetti.

BOATENG: BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI ÖNEMLİ

İngiltere Hazine Bakanı Paul Boateng, ''Başbakan Gül'ün bugün yaptığı açıklamaların, yüzde 6.5'lik faiz dışıfazla hedefinin sağlanması ve mali istikrar açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Haberin Devamı

Boateng, öğle yemeği öncesinde yaptığı açıklamada, Bakan Babacan ile bu sabah çok verimli bir toplantı yaptıklarını, Türkiye'nin para politikası, enflasyonla mücadele ve ekonomik büyüme alanında kaydettiği gelişmelerin memmuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Boateng, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok güçlü olduğuna işaret ederken, bu ilişkilerin karşılıklı dostluk ve ticaret üzerinde kurulduğunu, iki ülkenin de gerçek dostları olduğunu kaydetti.
  Â
Konuk bakan Boateng, dünyanın bu gibi zor ve sıkıntılı anlardan geçtiği dönemlerde, Türkiye ve İngiltere gibi dostların dayanışma içerisinde olmasının önemli olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!