Hakan Åžükür zeytini

Güncelleme Tarihi:

Hakan Şükür zeytini
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 02, 2003 15:38

Sadece Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlıUmurbey Beldesi'nde yetişen, kolesterolsüz ve tuzsuz zeytine, özellikle sporcular yoğun ilgi gösterince ''Hakan Şükür'' adı verildi. KONPEYSAN şirketinin sahibi Hüsnü Mutluer, yaptığı açıklamada, gerçekte Umurbey'in ''siyah-kıvırcık zeytini'' olarak bilinen zeytinin, sadece Aralık ve Ocak aylarında yetiştiğini söyledi.

Haberin Devamı

AÄŸaçta tamamen olgunlaÅŸtıktan sonra toplanan ve bir iÅŸlem görmediÄŸi için doÄŸallığını koruyan zeytinin, diÄŸer türlere göre farklıözellikleri bulunduÄŸunu belirten Mutluer, zeytinin kolesterolsüz ve tuzsuz olması nedeniyle çoÄŸunlukla kilo problemi olanlar ve sporcular tarafından tercih edildiÄŸini kaydetti.Â

Sporcuların yoğun ilgi göstermesi nedeniyle Umurbey'in ünlü zeytinine Türkiye'nin önde gelen futbolcularından ''Hakan Şükür''ün adını verdiklerini anlatan Mutluer, ''Bu adı verdikten sonra ilgi dahada arttı. Üretim sınırlı olduğundan az getirebildik. Talep çok fazla olduğu için elimizde bulunan zeytin neredeyse bitmek üzere'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!