Merhaba 2. tur

Güncelleme Tarihi:

Merhaba 2. tur
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 13, 2002 10:27

A Milliler tarihinin en önemli maçında Hasan Şaş, Bülent Korkmaz ve Ümit Davala'nın attığı gollerle Çin'i 3-0 yendi. C Grubu'ndaki diğer maçta ise Brezilya, Kostarika'yı 5-2 yenince Türkiye, adını 2. tura yazdırdı. Dünya'nın en iyi 16 takımı arasına giren Türkiye'nin 2. turdaki rakibi, yarın oynanacak Belçika-Rusya, Tunus-Japonya maçlarının ardından belli olacak.

Haberin Devamı

Milli Takım, 48 yıl sonra katıldığı Dünya Kupası'na şansıssızlıklarla başladı. Brezilya ve Koska Rika karşısında 86. dakikalarda yediği gollerle ikinci tur vizesini son maça bıraktı. Çin ile kader karşılaşmasına çıktı. Hayati maça fırtına gibi başladı. İlk 10 dakika içinde 2 gol buldu. Turu kaptı.

Türkiye 6. dakikada ilk golüne kavuştu. Çin savunmasının hatasını affetmeyen Hasan Şaş, iki oyuncudan sıyrılıp, düzgün ve sert bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-0.

(A) Milliler 2. golüne ise 9. dakikada kavuştu. Hasan Şaş‘ın sol taraftan ceza alanına ortaladığı topa yükselen Bülent, topu kafayla ağlara gönderdi: 2-0.

15. dakikada Hakan Ünsal‘ın yerden şutunda, top direğin yanından auta çıktı. 39. dakikada Wei Du, ceza alanı içinde topla buluştu. Bu futbolcunun vuruşunda, top Fatih Akyel‘den döndü. İlk yarı 2-0 Türkiye'nin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Haberin Devamı

İkinci yarıda da üstünlüğü vardı. 50. dakikada Hasan, sert vurdu kaleci gole izin vermedi. 55. dakikada Hasan ortaladı, kaleci tokatladı. Dönen topa Ümit kafa vurdu defans gole izin vermedi. 71. dakikada Hakan gole çok yaklaştı. Bu oyuncunun kafa vuruşunu kaleci güçlükle kornere çeldi.

Türkiye Çin
3Gol0
16Åžut6
8Kaleyi bulan ÅŸut4
22Faul19
8Korner5
0Penaltı0
8Ofsayt3
0KK Gol0
3Sarı kart2
0Kırmızı kart1
53%Topa sahip olma47%
27Topla oynama 24
Seyirci: 43,605
78. dakikada Emre'nin kornerinden gelen topa Emre Aşık kale önünden topu filelere göndermek yerine auta attı. 85. dakikada beklenen gol geldi. Hasan soldan ortaladı. Ümit gelişine sert vurdu farkı 3'e çıkardı: 3-0. Maçın uzatma anlarında Hakan Şükür, topu boş kaleye gönderemedi.

Stat: Dünya KupasıÂ

Hakemler: Oscar Ruiz (Kolombiya), Ali Tomusange (Uganda), Charles Curtis (Antigua)Â

Türkiye: Rüştü (Dk. 35 Ömer), Emre Aşık, Bülent, Fatih, Tugay, Hakan Şükür, Yıldıray, Hasan ÅžaÅŸ, Hakan Ãœnsal, Emre BelözoÄŸlu, Ãœmit DavalaÂ

Çin Halk Cumhuriyeti: Jiang , Pu Yang, W Du, Tie Li, Hao, Weifeng Li, Zhao, Wei Du, Xiaopeng Li, Chen Yang, Yunlong XuÂ

Goller: Dk. 6 Hasan ÅžaÅŸ, Dk. 9 Bülent , Dk. 85 Ãœmit DavalaÂ

Haberin Devamı

GÃœNEÅž: BUNU BAÅžARDIK

Şenol Güneş, Çin galibiyetinden dolayı hem mutlu hem de gururluydu. Teknik patron Dünya Kupası'na şanssız başladıklarını ancak grup maçlarını mutlu bitirdiklerini söyledi. Teknik patron, önce kendi maçlarını düşündüklerini ve Brezilya maçını ikinci plana ittiklerini belirtirken, şunları söyledi: ‘‘Tur atlayacağımızı söylemiştim. Bunu başardık."

SEVÄ°NDÄ°RDÄ°K

Futbolcularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Çin karşısında çok iyi mücadele ettiler. 70 milyonu sevindirdiler. Biz bu kupanın en iyi takımları arasındayız. Bunu her zaman söylüyorum. Bunu da ispatladık. Şampiyonların bir bir elendiği turnuvada biz yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Hedefimiz öncelikle çeyrek final.

KUTLUYORUM

Türk'ün gücünü gösterdik. Kore'de bizlere her zaman destek olan taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha iyi futbol oynayacağız. Her zaman söylediğim gibi bizi eleştirmeyi bıraksınlar, destek olsunlar. Bu takımın büyük işler yapacağını bir kez daha gösterdik. Brezilya'yı galibiyetinden dolayı kutluyorum.’’

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!