Tofaş, Lancia'yı gölgede bırakan mankene göz koydu

Güncelleme Tarihi:

Tofaş, Lanciayı gölgede bırakan mankene göz koydu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2003 02:04

İsviçre'nin Romande Bölgesi güzeli Elodie Boiron, Cenevre Otomobil Fuarı'na damga vurdu. Otomotiv şirketlerinin yöneticileri ve gazeteciler fuarda Fiat şemsiyesindeki Lancia standında boy gösteren Boiron'u konuştu. Tofaş, Boiron'u İstanbul'daki fuara getirme planı yapmaya başladı.

73'üncüsü düzenlenen Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda bu yıl dünya basınının ilgisini otomobillerden çok bir manken çekti. Geçen yılın İsviçre'nin Romande Bölgesi güzellik kraliçesi olan manken Elodie Boiron bugüne kadar uluslarası fuarlarda en fazla ilgi çeken mankenlerden biri oldu.

Fiat Auto'ya bağlı Lancia markasının yeni ‘‘Y’’ modelini tanıtan İsviçreli manken, yer aldığı standı fuarın en fazla ilgi çeken bölümü haline getirdi. Fiat'ın bir tepe yöneticisi bile, uçaktan inip doğrudan gittiği fuarda önce Lancia standını sordu. Fiat yöneticisi çevresindekilere, ‘‘Fuarda karşılaştığım herkes bizim Lancia standındaki mankeni konuşuyor. Ben de bir göreyim’’ dedi.

Dün ziyaretçilere kapılarını açan Cenevre Otomobil Fuarı'nın basına açık olan ilk iki gününde İsviçreli güzel yüzünden hiç boş kalmayan Lancia standı, fuarda bulunan Tofaş yetkilerini de harekete geçirdi.

NAHUM'DAN DESTEK

Nisanda Türkiye'de düzenlenecek Auto Show Fuarı için İsviçreli mankeni İstanbul'a getirmeyi planlayan Tofaş yetkilileri bu sayede iki yıldır krizler nedeniyle düzenlenemeyen fuarda ilgi odağı olmayı hedefliyor. Tofaş yetkilileri Elodie Boiron'un menajerleriyle konuşup ikna etmeye çalışırken, Fiat'ın Uluslararası İş Geliştirme Grubu Başkanı Jan Nahum'dan da destek istedi.

Tofaş yetkilileri Türkiye'nin tanınmış bir mankeni yerine İsviçreli güzelin fuarda büyük ilgi çekeceğini belirtiyor.

FINANCIAL TIMES KULLANDI

Bu arada, Financial Times'ın Cenevre Fuarı'ndan seçip kullandığı tek fotoğrafın Elodie Boiron'un önünde poz verdiği ‘Lancia Y’ olması da dikkati çekti.

Fuarda 4x4 ve minivan ağırlığı

Bu yıl 73'üncüsü düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda en çok dikkat çeken gelişmelerden biri, her firmanın 4x4 SUV, MPV (minivan) ve yeni trend haline gelen CC (Coupe Cabriolet) pazarına yeni modellerle girmesi oldu.

Porsche ve Volkwagen yeni SUV araçları Cayenne ve Tuareg'i fuarda tanıtırken, bir başka spor markası Alfa Romeo bu segmente gireceğini sergilediği konsept ‘‘Kamal’’ modeliyle haber verdi. Volvo da 2003 başında Avrupa'da satışa sunduğu SUV aracı XC90'ı fuarda sergiledi.

Hem coupe hem cabriolet olma özelliği nedeniyle büyük ilgi gören CC otomobiller kervanına Renault da katıldı. Renault tamamen yenilediği Megane'nın CC versiyonunu ilk kez Cenevre'de tanıttı. 2003 sonunda satışa sunulması planlanan Megane CC, 2004 yılında da Türkiye'ye gelecek.

Peugeot'nun ve Citroen'in Paris Fuarı'nda konsept olarak sergiledikleri CC modelleri 307 CC ve C3 Pluriel de Cenevre'de seri üretime geçmiş olarak otomobilseverlerin beğenisine sunuldu.

MPV pazarında da Renault Scenic II, Ford C-Max Volkwaegen Touran dikkat çekti. Renault bugüne kadar 2 milyon adetten fazla ürettiği Scenic modelinin yeni versiyonunu Scenic II'yi ilk kez Cenevre'de sergiledi.

Volkswagen ve Ford da sergiledikleri Touran ve Focus V-Max ile bu segmentte il kez yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!