Doğan HAKYEMEZ: Efes ezdi

Güncelleme Tarihi:

Doğan HAKYEMEZ: Efes ezdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2002 02:10

ŞAMPİYONLUĞUN en büyük adaylarından Efes Pilsen, Fenerbahçe engelini çok kolay geçti. Lacivert beyazlıların sert savunması karşısında sarı lacivertlilerin yapacak hiçbir şeyi yoktu. Avrupa düzeyinde bir savunma anlayışı içinde olan Efes, pota dibinde Kambala (22 sayı) ve Mehmet Okur (17 sayı) ile dış oyunculardan Brown'un 19 sayısıyla farka gitti. Oyuna sonradan giren Arda (12 sayı) ile Alper ve Ender'in de katkıları büyüktü. Milli Takım açısından sevindirici olan olay ise Kerem, Ender, Mehmet Okur ve Kaya'nın olumlu oyunları idi.

F.BAHÇE HAZIR DEĞİLDİ

Fenerbahçe ise zorlu Galatasaray serisinin yorgunluğunu üzerinden atamamış bir görüntü içindeydi. Sarı lacivertliler psikolojik yönden de bu maça hazır değildi. Sanki Galatasaray'ı eledikten sonra kafalarında herşeyi bitirmişlerdi. Sakatlığı nedeniyle Galatasaray maçlarında oynayamayan Whisby'nin takıma adapte olamadığı gözüktü. Mrsiç, Zaza ve Weaks'in gayretleri ve sayıları da bu maçı sarı lacivertlilere getirmeye yetmedi.

Maçın hakemleri Tolga Şahin ile Halil Baldemir iyi bir yönetim gösterdiler. Hücum faul aldatmacalarına kanmadılar. Bir kaç pozisyon hatası yaptılar ama bunlar da sonuca tesir etmedi.

Öyle gözüküyor ki, Efes Pilsen bu turu rahatlıkla geçecek. Fenerbahçe'nin sadece sahasındaki maçta rakibini biraz zorlayabileceğini düşünüyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!