YK Koray'ın faaliyetlerinde değişiklik yok

Güncelleme Tarihi:

YK Korayın faaliyetlerinde değişiklik yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2002 16:15

Yüzde 49'u halka açık, yüzde 26'sı Yapı Kredi Bankası ve yüzde 25'i Koray Yapı Grubu'nun ortaklığı olan Yapı Kredi Koray GYO, son gelişmelerin faaliyet ve stratejilerinde bir değişiklik yaratmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörünün önde gelen kuruluşlarından Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), yaşanan son gelişmelerden etkilenmeden çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Mevzuat gereği gayrimenkul yatırım ortaklıklarının yüzde 49'unun halka açık olması gerektiği vurgulanan açıklamada, Yapı Kredi Koray GYO'nun ortaklık yapısı hakkında şu bilgi verildi:

Yapı Kredi Koray GYO hisselerinin yüzde 49'u halka açık, yüzde 26'sı Yapı Kredi Bankası ve yüzde 25'i de Koray Yapı Endüstrisi ile Koray ailesine ait bulunuyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) düzenlemelerine göre gayrimenkul yatırım ortaklıklarının yönetim kurulu üyelerinin üçte birinin bağımsız üyelerden oluşması gerekiyor. Yapı Kredi Koray GYO'nun yönetim kurulunda da Yapı Kredi Bankası'nı temsil eden 3 ve Koray Yapı Endüstrisi'ni temsil eden 3 üyeye ek olarak 3 bağımsız üye bulunuyor.

Haberin Devamı

GYO sektörüne uygun çok ortaklı yapının da etkisiyle, strateji ve faaliyetlerinde bir değişiklik olmayacağı belirtilen Yapı Kredi Koray GYO açıklamasında şunlara değinildi:

"Hiçbir kredi borcu bulunmayan şirketimizin, İstanbul İstanbul projesinin yanı sıra portföyündeki diğer projeler ile ilgili çalışmalar da devam ediyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!