AEK-Dinamo Zagreb maçı öncesinde ortalık karıştı: 1 taraftar hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2023 12:10

Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda yapılacak AEK - Dinamo Zagreb maçı öncesi taraftarlar arasında çıkan çatışmada 22 yaşında bir AEK taraftarı hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da kan aktı. AEK-Dinamo Zagreb karşılaşması öncesi taraftarlar arasında çatışma çıktı. Bir AEK taraftarı hayatını kaybetti. Taraftarın bıçaklanarak ve dövülerek öldürüldüğü iddia ediliyor.

Atina'nın Nea Filadelfia bölgesinde, AEK Athens'in stadyumunda çıkan kavga sonucunda dört Yunan ve dört Hırvat da yaralandı. Yaralılar tedavi altına alındı.

Polis, 98 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yaklaşık 150-200 Dinamo Zagreb destekçisinin stadyuma gittiği, daha sonra taraftarlar arasında çatışma çıktığı aktarıldı. Taraftarların birbirlerine taş attığı kaydedildi.

DEPLASMAN TARAFTARI YASAKLIYDI

Karşılaşma deplasman taraftarına yasak olmasına rağmen Bad Blue Boys grubu Atina'daydı.

MAÇ OYNANACAK MI?

Yunan Sportal sitesi çıkan olaylar nedeniyle maçın ertelendiğini iddia etti. Hırvat basını ise maçın seyircisiz oynanacağını yazdı. Ancak herhangi bir tarih verilmedi. Öte yandan Dinamo Zagreb'den yapılan açıklamaya göre iki maçın da seyircisiz oynaması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Ayrıca Hırvat taraftarların, Yunanistan'a gitmemesi istendi.

AVRUPA'DAN MEN TEHLİKESİ

Olayların ardından Dinamo Zagreb'in Avrupa kupalarından men edilme riskiyle karşı karşıya kaldığı da iddialar arasında.

UEFA ise henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!