Paşaya 404 trilyon liralık yol jesti

Güncelleme Tarihi:

Paşaya 404 trilyon liralık yol jesti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2002 03:19

Bayındırlık Bakanlığı, Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nu emeklilik yaşamına 404 trilyon liralık yol jestiyle uğurladı. Bakan Abdülkadir Akcan, Kıvrıkoğlu'nun memleketi Bozüyük ile Bilecik arasındaki yolun iyileştirilmesini istediğini belirterek, ‘‘İhaleyi açtık, emekliliğine yetiştirdik’’ dedi.

BAYINDIRLIK Bakanlığı, üniformasını çıkartıp sivil yaşama başlayan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na, memleketiyle ilgili bir isteğini gerçekleştirerek emeklilik jesti yaptı.

Bayındırlık Bakanlığı, Kıvrıkoğlu'nun emekli olmasından hemen önce, memleketi Bozüyük'ten başlayıp Bilecik ve Mekece'ye uzanacak yolun standardının artırılıp hizmete açılması için 404 trilyon liralık projesine start verdi.

Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan, Hüseyin Kıvrıkoğlu'na ‘‘emeklilik jesti’’ konusunda şunları söyledi:

‘‘Bu yolun standardının artırılması Sayın Kıvrıkoğlu'nun çok istediği bir şeydi. Biz de geçen hafta ilk adımı atarak ihaleyi gerçekleştirdik. Böylece Kıvrıkoğlu'nun isteğinin gerçekleştirilmesini emekliliğine yetiştirmiş olduk.’’

Akcan, ihalenin sonuçlandığını ve Japon kredisi ile işin gerçekleştirileceğini açıkladı. Bilecik-Adapazarı yolunun Bozüyük-Mekece arasındaki 85 kilometrelik bölümünün çok kötü durumda olduğunu belirten Abdülkadir Akcan, ‘‘Bir araç kullanın, o yolda başınıza neler geleceğini görürsünüz. Hiçbir aracı sollamanız mümkün değil. Önünüzde bir kamyon, kaplumbağa hızıyla aheste aheste gidiyorsunuz’’ diye konuştu.

YOL BÖLÜNECEK

Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan, kazanan firmaların ihale tekliflerinde 50 ay süre verdiği işin tamamlanmasının ardından bu güzergahın 2x2 bölünmüş yol haline geleceğini belirtti.

İki bölüm halinde ihaleye çıkan yol yapımını M.Ö.N. ve Orhan Evin ortaklığı ile Limak firmalarının aldığını kaydeden Abdülkadir Akcan, işin yıllık 0.95 faizli, ilk 10 yılı ödemesiz, 30 yıl da geri ödemeli olmak üzere 29.3 milyar Japon Yeni (yaklaşık 404.3 trilyon TL) tutarındaki kredi ile gerçekleştirileceğini ifade etti.

Yolun ilk bölümü yüzde 61 kırımla 7.2 milyar Japon Yenine (Yaklaşık 99.4 trilyon TL), ikinci bölümü de yüzde 54 kırımla 10.5 milyar Japon Yenine (Yaklaşık 145 trilyon TL.) ihale edildi.

İhalenin Japon kredi kuruluşu JBIC'e onaylatılacağını kaydeden Bakan Abdülkadir Akcan, krediden artan bölümün başka projelere aktarılması için de görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!