Erman Hoca: Gazeteciyi kamera açıkken dövme!

Güncelleme Tarihi:

Erman Hoca: Gazeteciyi kamera açıkken dövme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2002 17:52

Hürriyet’in yeni köşe yazarı Erman Toroğlu, Ümit Davala’ya tavsiyede bulunuyor: “Futbolcunun taktik bilgisi iyi olmalı, futbolcu her şeyi düşünmeli... İkinci kamerayı unuttunuz.” Yani “Gazeteci döverken, görüntülenmemeye dikkat edin!” diyor.

Haberin Devamı

Erman Toroğlu, şüphesiz en keyifle seyredilen spor yorumcusu. Televizyonun bir şov olduğunu asla unutmuyor. Artık, Hürriyet’de yazıyor. Hoş geldi!

Bir yazısında gazeteci-kameraman canavarı, futbolcu Ümit Davala’dan bahsediyordu. (Hürriyet Almanya baskısı, 10 Ekim)

Erman Hoca, “Futbolcunun taktik bilgisi de iyi olmalı. Madem ki hep beraber bir operasyon yaptınız, ama hücum ederken defansı açık bıraktınız. İkinci kamerayı unuttunuz. Sporcu her şeyi düşünmeli” diyor.

Yani Ümit’e eski bir futbolcu ve hakem olarak tavsiyede bulunuyor: Ya ikinci kamerayı da kır, ya da gazeteci döveceksen, açık kameranın önünde dövme!

Şaka bir yana, Erman Hoca’nın yazıları “spontane, konuşur gibi” havası vermek için mi düzeltme görmüyor acaba? Cümle düşüklükleri yazının keyfini kaçırıyor. İki küçük örnek:

-       Madem ki hep beraber bir operasyon yaptınız, ama hücum ederken defansı açık bıraktınız.

-       Ve bu jandarma aramaları, şehirlerarası yolun ortasında bu işi yapıyor.

* * *

Bu arada, Davala’yı protesto eden gazetecilere BRAVO!

Çankaya Köşkü’nde bir ödül töreni yapılmış. Dünya Kupası’nda üçüncü olan Türk milli takımının futbolcularına ve yöneticilerine Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmiş. Sıra Ümit Davala’ya gelince, foto muhabirleri ve kameramanlar makinelerini yere bırakarak Davala’yı protesto etmişler, Cumhurbaşkanı ile fotoğrafını çekmemişler. Bravo çocuklar!

Ümit Davala, İzmir’de bir gece kulübünden çıkarken fotoğrafı çekildi diye gazetecilere saldırmış, yerlerde sürüklemiş, makinelerini kırmıştı.

Davala adam gibi özür dileyene kadar “yok farz etmeye” devam...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!