Boyner:MüÅŸterilerle olduÄŸuma ÅŸükrediyorum

Güncelleme Tarihi:

Boyner:Müşterilerle olduğuma şükrediyorum
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 15, 2002 15:45

Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner siyaseti bırakıp kendi işine döndükten bu yana her gün yataktan kalktığında, ''Yarabbi şükürler olsun, beni yeniden müşterilerle kucaklaşabileceğim bir güne uyandırdığın için'' dediğini söyledi.

Haberin Devamı

Boyner, müşterinin her gün geliştiğini, mağazacıların da bunu yakalamak zorunda olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
  Â
''Beymen müşterilerinin yüzde yarımı, toplam alışverişin yüzde 10.5'ini yapıyor. Müşterilerin yüzde 3.5'i de toplam cironun yüzde 43.5'ini gerçekleştiriyor. İlk 1150 müşteri toplam alışverişin yüzde 21'ini yapıyor. İki müşteri kazanmak bile çok önemlidir. Mağazalarımızı kalabalık görmek istiyoruz ama mağazalarımızda doğru müşteri olsun istiyoruz.''
  Â
Müşterinin tek bir mağazadan alışveriş yapmaktan uzaklaşmaya başladığını, her mağazadan 1-2 şey aldığını anlatan Boyner, ''Müşteriyi doğru tanımadığınız takdirde, malı doğru tanımanız birşey fark ettirmiyor'' dedi.

Mağaza sahibinin, müşterinin mutlu bir şekilde gönderilmesini düşünmesi gerektiğini ifade eden Boyner, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

''200 metrekarede o heyecanı yaşatamazsınız. O heyecanı vermek için mağaza alanlarının büyümesine ihtiyaç var. Önümüzdeki 10-15 senenin trendlerinden bir tanesi de metrekarelerin büyümesi. Yıllar sonra alışveriş yaptığınız 200 mağaza yerine, belki o metrekarelerin üzerinde 80-90 mağaza göreceğiz.''

''ÇARŞI'YI DEĞİŞTİRDİK''
 
Cem Boyner, konuÅŸmasında Çarşı örneÄŸine de deÄŸinerek, ilk baÅŸta maÄŸazaların bir örnek olmasını istediklerini, ÅŸimdi ise bunu deÄŸiÅŸtirdiklerini belirtti.Â
 
Müşterinin dediğini mutlaka yapmak gerektiğini kaydeden Boyner, doğru müşteriyi doğru ürünle buluşturmanın önemli olduğunu ve mağazanın işinin de müşterinin evi ile işinde başladığını söyledi.

''Müşteriyi mutlaka bir fanatik taraftar yapmak zorundayız'' diyen Boyner, Çarşı'ya yılda ödeme noktaları için 1.5 milyon kişinin geldiğini bildirdi.

Boyner, eskiden üst sınıflar için ayrılmış mallar olduğunu, bunların şimdi değiştiğini, orta gelirlilerin de artık daha yüksek kalitelere yöneldiğini anlatarak, üstün kaliteli ürün ve servisin şu anda toplumsallaştığını, herkesin her iyi ürünü alabilecek duruma geldiğini söyledi.

Kalitenin de artık standartlaştığını belirten Boyner, ''Kötü mal yok. Şimdi fiyatlar nerede olursa olsun, kalite yüzde 80 ile 100 arasında değişiyor'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Boyner, ''Müzik kulağınız varsa sadece melodiyi değil notaları da duyuyorsunuz. Müşteri aslında mağazacıyı, perakendeciyi kolay kolay uyutmuyor, dinletiyor, heyecanlandırıyor'' dedi.
   Â
''SÄ°YASETÄ° SEVMÄ°ÅžTÄ°M''
Â
Cem Boyner, uğraştığı işlere bakıldığında kendisinin ''müşterici'' olduğunu belirterek, ''Ben müştericiyim deyince, (neden siyasette başarısız oldun, ne biçim müştericisin) diyebilirsiniz. Siyasetteki müşteriyi okuyamadığımdan'' diye konuştu.
  Â
Siyaseti sevdiğini ancak ısınamadığını ifade eden Boyner, konuşmasını, siyaset yaptığı dönemde, dönemin Cumhurbaşkanı ile yaşadığı bir anısını anlatarak tamamladı:

''Kendisini ziyarete gittiğimde, (Sayın Cumhurbaşkanı, nasıl bu kadar genç ve dinç olabiliyorsunuz?) dedim. Cumhurbaşkanı da, çalışma odasındaki pencereyi açtı. 'Ben her sabah kalktığımda önce bu perdeyi açarım ve Ankara'ya bakarım. (Yarabbi şükürler olsun, beni yeni bir siyaset gününe uyandırdığın için) derim' dedi.

Haberin Devamı

Ben ise her gün bunu söylüyorum; siyaseti bıraktıktan ve kendi işime döndükten bu yana, galiba her gün yataktan kalktığımda, (Yarabbi şükürler olsun, beni yeniden müşterilerle kucaklaşabileceğim bir güne uyandırdığın için) diyorum.''

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!