Vergi indirimi yolda

Güncelleme Tarihi:

Vergi indirimi yolda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2017 20:15

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, hem vergisini zamanında ödeyen hem de geçmişe dönük vergisel yükümlülüklerini tam olarak yerine getiren mükelleflere indirim imkânı getireceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

İndirim oranında yüzde 5 beklenti olduğunun altını çizen Ağbal, “Farklı senaryolar altında, farklı mükellef grupları itibarıyla çalışıyoruz. Çalışmamızı Bakanlar Kurulu’na arz edeceğiz” dedi. Bakan Ağbal, vergisini zamanında ödeyemeyen vatandaşlara imkân sağlamak için yeniden yapılandırma kanunları çıkardıklarını, bu kanunların da ekonominin ihtiyaçları çerçevesinde doğru tercihler olduğunu söyledi.

Bakan Ağbal sözlerini şöyle sürdürdü: “Vergisini zamanında ödeyen mükellef diyor ki 'Geçmişe dönük ödeme performansımız iyiyse, bize de bir imkân sağlayın'. Bu haklı bir talep. Böyle bir düzenlemenin kapsamına hangi mükellefler girmeli, hangi şartları ortaya koymalıyız, vergi indirimi oranı ne olmalı? Maliye olarak bir vergiden vazgeçeceksen, tabii ki bütçenin iki yakasını da düşünmek suretiyle çalışmak lazım.”

Haberin Devamı

Kapsama açısından daha çok küçük ve orta ölçekli işletmeleri, ödeme performansı konusunda teşvik eden bir düzenleme gerektiğini vurgulayan Ağbal, çalışmadan olabildiğince KOBİ'lerin yararlanmasını öngördüklerini ifade etti. Düzenleme kapsamında mükellefin, geçmişe dönük borcu olmaması gerektiğinin de altını çizen Naci Ağbal, “3 yıl olur 5 yıl olur, bizim tercihimiz 3 yıl. Her beyannamesini süresinde vermiş, ödemiş. Bazen 3-5 bin lira arada kaçırırsınız, bunları dikkate almamak lazım” dedi.

BAKMADAN GEÇME!