Veli Necdet Arığ toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Veli Necdet Arığ toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2009 14:20

Ankaragücü Kulübü ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) üyelerinden Veli Necdet Arığ, toprağa verildi.

Haberin Devamı

Dün vefat eden Arığ için Karşıyaka Camii'nde, öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namaza, Arığ'ın yakınları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek ile yönetim kurulu üyeleri, Ankaragücü eski başkanlarından Cengiz Topel Yıldırım, futbolcular ve çok sayıda taraftar katıldı.

Melih Gökçek, namazın ardından yaptığı konuşmada, Arığ'ın tam bir Ankaragücü aşığı olduğunu belirterek, "Hep Ankaragücü ile yaşadı. Yatağındaki yastığını bile sarı-lacivert istedi. Tam bir Ankaragücü aşığıydı. Yüzüncü yılda umarım biz de onlara bir şampiyonluk hediye ederiz. Hep kalbimizde yaşayacak. Adını Ankara'da güzel bir yere vereceğiz ve her zaman yaşatacağız" diye konuştu.

Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek de yaşayan en büyük Ankaragücü efsanesini kaybettiklerini ifade ederek, "Bazı değerlerin kaybettikten sonra değerini daha çok anlıyoruz. Keşke kendisini çok daha önceden tanıma fırsatım olsaydı. Son zamanlarda kendisiyle çok sık görüşüyorduk. Kendisinin bizden bazı istekleri ve vasiyetleri oldu. Onun isteklerini yerine getirmek bizim boynumuzun borcu. Ruhu şad olsun" dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Arığ'ın cenazesi toprağa verildi.

VELİ NECDET ARIĞ KİMDİR?

19 Kasım 1923 yılında Bursa'da dünyaya gelen Veli Necdet Arığ, Devlet Demir Yolları'ndan emekli oldu.

Futbol hakemliği ve hakem hocalığı yapan Arığ, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin de üyesiydi. Tarih araştırmalarıyla da tanınan Veli Necdet Arığ, biri Ankaragücü tarihi ile ilgili, diğeri "Güreş ve Atatürk" isimli iki kitabın yazarıydı.

2 çocuk babası olan Arığ, son olarak Ankaragücü tarihiyle ilgili üçüncü kitabının hazırlığı içindeydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!