Ve başardılar

Güncelleme Tarihi:

Ve başardılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

İki kişinin amatör gayretiyle 1 yıl önce kurulan Tunceli Tenis Kulübü, sonunda İstanbul'daki 12 yaş Türkiye Şampiyonası finallerine tam 13 temsilci gönderdi.

Herşey tam bir yıl önce iki tenis sevdalısının çıkıp kendi elleriyle yıllardır terörden en büyük dardbeyi yiyen Tunceli'de bir tenis kortu inşaa etmesiyle başladı. Bu iki kişi, Tunceli Gençlik Spor İl Müdür Vekili Turgut Ölgün ve Tunceli il jandarma Komutanlığında görevli astsubay Bahattin Sayın'dı. İki tenis sevdalısı, hiç bir yardım almadan inşa ettikleri kortlar için Tunceli'de sokak sokak, kapı kapı dolaşarak öğrenci topladı.

Hürriyet ve Slazenger

Bu çabaları kamuoyuna Hürriyet duyurdu. Hürriyet bununla da yetinmedi, Slazenger spor firmasıyla birlikte buna destek verdi. Kente tenis malzemesi yağdı. Türkiye bayan milli takım antrenörü Engin Kratzer de Tunceli'ye giderek çocuklara dersler verdi. Aradan tam bir yıl geçti ve Tuncelili minikler TED klubünün sponsorluğunda Türkiye Şampiyonasına katılmak üzere İstanbul'a geldiler. Bir çoğu ilk kez Tunceli dışına çıkıyordu.

20 saatlik yolculuk

20 saat süren uzun otobüs yolculuğundan sonra hiç vakit kaybetmeden kortlara indiler ve günü çalışarak geçirdiler. 3 gün sürecek turnuvanın ilk gününde kendilerinden en az 4 yıl önce tenise başlamış yaşıtlarıyla karşılaştılar. Yaz kış demeden her gün 2 saat antrenman yaparak şampiyonaya hazırlanan Tuncelili çocuklar, kendilerinden çok deneyimli rakipleri karşısında başarı elde ettiler.

İki gençten galibiyet

Burcu Orhan ve Çiğdem Polat ilk tur maçlarını kendilerinden daha deneyimli sporculara karşı rahatlıkla kazandılar. Belki de başarılarını diğer turlarda da sürdürecekler. Bu gençler, olmaz denileni başararak Tunceli'yi Türkiye Tenis Şampiyonası'na taşıdılar. Eğer Türkiye Tenis Federasyonu Tunceli'ye bir tenis kortu armağan ederse, bu sporcuları Türkiye'nin en iyileri olarak görmek sürpriz olmayacak.

İşte Tunceli'nin tenisçileri

İstanbul'a gelen Tuncelili 13 tenisçiden 12 yaş grubunda oynayan Burcu Orhan, Çiğdem Polat, Hilal Işık, Nadide Gültekin, Esin Orhan, Sinem Can ve Ezgi Orhan, İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü (TED) Kortu'nda. Yandaki küpürde ise, Hürriyet ve Slazenger'in Tunceli'deki tenisçilere malzeme götürdüğü gün burada yaşanan bayramın haberi görülüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!