Valverde eskisi gibi

Güncelleme Tarihi:

Valverde eskisi gibi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2012 22:30

Fransa Bisiklet Turu'nun 17. etabını Movistar'dan Alejandro Valverde kazandı.

Haberin Devamı

Bagnères-de-Luchon - Peyragudes arasında koşulan 143.5 kilometrelik etabın galibi İspanyol bisikletçi oldu. Cezasının dönüşünde 2012'ye çok iyi başlayan fakat sezonun ortalarından itibaren ritmi düşen Valverde, müthiş bir etap zaferine gitti.

Yarış sonrası açıklamalarda bulunan Valverde, “Takım olarak etap kazanmayı çok istiyorduk. Sürekli kaçış grubunda yer almayı bekledik. Sonunda başarabildik. Müthiş bir gün benim açımdan. Sonlarda yakalanacağım diye çok korktum ama zafere ulaşmayı bildim” dedi.

Tur’un başından beri liderlik çekişmesi yaşanan Team Sky için ise son tırmanış etabı büyük bir dramaya sahne oldu. Kimilerine göre sarı mayo Bradley Wiggins’ten daha güçlü olan Chris Froome, son tırmanışta yine rüştünü ispatladı. Kenya asıllı Britanyalı bisikletçi, liderinden kuvvetli olduğunu bağırırcasına öne çıktı ve Wiggins’le birlikte finişe çıkmak istedi.

Haberin Devamı

Fransa Bisiklet Turu’na bu yılın en büyük favorisi olarak gelen Wiggins’e hizmet etmek zorunda olduğu için son güçlü atağı yapamayan Froome, tarihin en büyük “lider-domestik” çekişmelerinden birine imza atmaktan da son anda imtina etti.

Etabı son bölümde tek başına giden Valverde kazanırken, Froome ikinci, Wiggins üçüncü oldu. 2012 Fransa Bisiklet Turu’nda aldığı etapla adını duyuran Thibaut Pinot arkadan gelirken, Vincenzo Nibali geride kaldı.

Geçen sene 10 gün sarı mayoyu taşıyan, bu sene ise iki etap alan Fransız bisikletçi Thomas Voeckler ise kırmızı benekli mayoda farkı iyice açtı. Team Europcar bisikletçisi kaza yapmadığı taktirde Paris'te bu mayoyu girmeye hak kazanacak.

Genel klasmanda Bradley Wiggins liderliğini sürdürürken, Chris Froome ikinciliğini perçinledi. İtalyan Vincenzo Nibali ise üçüncülükte kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!