Vali Küçük: Renault, o akşam üretimi durdurmayı düşündü

Güncelleme Tarihi:

Vali Küçük: Renault, o akşam üretimi durdurmayı düşündü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 12:29

BURSA Valisi İzzettin Küçük, başarısız darbe girişiminden sonra Renault’un Genel Müdürünün kendisini cep telefonu ile arayıp, "Üretimi durdurayım mı?" diye sorduğunu açıkladı. Vali Küçük, "Kendisine, devam edin dedim. onlarda üretimi durdurmadı. Çalışmaya devam ediyorlar" dedi. 

Haberin Devamı

Bursa’ya yeni atanan Vali İzzettin Küçük basın mensuplarıyla tanışma yemeğinde bir araya geldi. Burada konuşma yapan Vali Küçük, geçtiğimiz hafta yaşanan başarısız darbe girişimini değerlendirdi. "Kabusta, milletimiz destan yazdı" diyen Küçük, "Milletimiz 15 Temmuz’da, çapulcu terörist faaliyeti geri çeverdi. Bazı prangaların kırılması ve kurtuluş için bir fırsat yakalandı. Aksi halde bunlardan kurtulmak zaman alacaktı" dedi.

MEDYA ÇOK ETKİLİ OLDU
Vali Küçük, bu kahramanlar ve milletin başarısı için anıt yapılmasının gerektiğini söyleyerek, medyanın önemli bir performans sergilediğini ifade etti. Vali Küçük, "İnsanların sokağa dökülmesinde televizyonların ve internetin etkisi oldu. Çeteciler birkaç televizyonu bastı. Basın mensupları kahramanca işlerini yaptılar. Evlerine gitmediler. Bu galibiyette basının  çok öneli yeri var" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

RENAULT ÜRETİMİ DURDURMAK İÇİN ARADI
Bursa Valisi İzzettin Küçük olayların yaşandığı anlarda Renault’un Genel Müdürünün telefon ile kendisini arayıp, "Faaliyeti dururayım mı?" diye sorduğunu belirtip, ’Ben, ’Devam durdurmayın devam edin’ dedim. Üretimi durdurmadılar.  Devam ettiler.  Bursa’da hiçbir fabrikada üretim durmadı.  Bunlar insanlara güvendir. Yarın ve sonraki günlerde daha da güçleneceğimize inanıyorum.  Kepazelikte, önemli bir prangadan kurtulduk. Önceden kasa atıldığı zaman dolar fırlıyordu. Şimdi on kuruş arttı. O da düzelecek. Devlete ve hükümete güvenilmeli" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!