Vahşi çocuk

Güncelleme Tarihi:

Vahşi çocuk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

The Guardian Gazetesi: Sergen bir yıldız... 30 metreden

topu bir kültablasına sokabilir ama...

‘‘Türkiye'nin vahşi çocuğu olgunlaşıyor’’ manşetli haberde, milli oyuncuyla İngilizler'in ünlü futbolcusu Paul Gascoigne'in aynı kaderi paylaştığı ve medya tarafından kellelerinin istendiği vurgulandı.

Büyük benzetme

İngiltere'de yayınlanan The Guardian Gazetesi, dün verdiği spor ekinde Sergen Yalçın'a bir sayfa ayırdı. Sergen ile ilgili yazısında ‘‘Türkiye'nin vahşi çocuğu olgunlaşıyor’’ başlığını kullandı. Ian Roos imzalı haberde, Sergen'e Gascoigne benzetildiği söylendiğinde, ünlü futbolcunun ‘‘Yani Gascoigne İngiliz futbolunun Sergen'i mi?’’ cevabını verdiği de yazıldı.

Günah keçisi

Guardian, Gazza ile Sergen arasındaki benzetmeyi sürdürürken, form kaybeden ve İngiliz spor basını ile kamuoyu tarafından ‘‘günah keçisi’’ ilan edilen Gazza'nın, Sergen ile bu noktada da aynı kaderi paylaştığını yazdı. Gazete, ‘‘Sergen ilk yıllarda suçlamalara yanıt veremiyordu. Ama onun Gazza'dan farkı daha akıllı olması ve oynamayı sürdürmesi oldu’’ dedi.

Kendini beğenmiş

Gazete, ‘‘vahşi çocuk’’ diye tanımladığı Sergen'in Türk basını tarafından hep şuçlu ilan edildiğini ifade ederken, Sergen için ‘‘tembel ve kendini beğenmiş’’ ifadelerini de kullandı. Yıldızın, ‘‘Ben kendimi kanıtladım çok iyi futbolcuyum' sözlerine yer verilen haberde, Sergen'nin değeri ölçülemez bir futbolcu olduğu da belirtildi.

Müthiş sol ayak

Sergen'nin müthiş bir sol ayağa sahip olduğunu yazan Roos, öyleki 30 metreden topu bir kültablasının içine sokabilir yorumunu yaptı.Haberde, Newcastle'nın ünlü menajeri Bobby Robson'nun uzun yıllardan beri Sergen'i takip ettiği ve ona hayran olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!