Üzülme izmir üzülme

Güncelleme Tarihi:

Üzülme izmir üzülme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

1983-84’teki gibi 1. Lig'de temsilcisiz kaldık. Gün, kavga değil, kenetlenip, daha çok takımla 1. Lig'e dönme zamanı.

ÖNCE Göztepe'yi kaybettik. Sonra zirve hesapları yapan Altay, tehlike hattına kaydı. Siyah-beyazlı ekibi kurtarmak için hepimiz el ele verdik, gönül birliği yaptık. G.Saray zaferinden sonra umutlarımız yeşerdi, yüzümüz güldü, Altay'ın düşme tehlikesini atlatacağına inandık, inanmak istedik.

İZMİR'den Antalya'ya akan 1500 taraftar Atatürk Stadı'nda, on binlerce İzmirli de evlerinde radyolarının başında Altay için dua etti. Ama ne yazık ki, olmadı. Karşıyaka'nın Ekstra Play-Off vizesini kaçırmasından sonra, Altay'ın da 1. Lig'e veda etmesiyle aynı gün içinde iki kez yıkıldık.

İZMİR'in, 1983-84'deki gibi 1. Lig'de yine temsilcisi kalmadı. Acımız çok büyük. Ama gün kavga değil, kenetlenme zamanı. Siyasilerden, yöneticilere, teknik adamlardan, futbolculara kadar hepimiz el ele vermeliyiz. Üzülme İzmirli üzülme, 1. Lig'e dönüşümüz muhteşem olacak.

Kenetlenme zamanı

İzmir futbolunu yeniden ayağa kaldırmak için herkese görev düşüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, İzmir kulüplerine destek olacakları konusunda söz verdi.

Kulüpleri öz kaynaklara yönelmeye çağıran Konak Belediye Başkanı İzgi,

geleceğe bakmak gerektiğini söyledi.

Esin Özgener, Altay’ı kenetlenmeye davet ederken, Ahmet Taşpınar, herkesin elini taşın altına sokmasını istedi.

DİŞİMİZİ SIKACAĞIZ Futbolseverler, 1993-84 sezonundaki gibi İzmir'in 1.Lig'de temsilcisiz kalmasının üzüntüsünü yaşarken; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, kulüplere moral aşılamaya çalıştı. ‘‘İzmir, 1.Lig'de mutlaka temsil edilmeli. Bir yıl bağrımıza taş basıp, dişimizi sıkacağız’’ diyen Piriştina, Altay, Göztepe, KSK, Buca ve İzmirspor'a destek olacaklarını söyledi.

HERKESE DERS OLSUN Piriştina, ‘‘Bu üzüntüden hepimiz ders almalıyız. Yeni şampiyonluklar peşinde koşmalıyız’’ derken, Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi de, İzmir kulüplerinin öz kaynaklarına yönelmesini istedi. Gurbetçiler ve kiralıklar yerine, formanın altyapıdan yetişenlere emanet edilmesi gerektiğini savunan İzgi, ‘‘Kendi insanlarımıza sahip çıkıp, güvenmeliyiz’’ diye konuştu.

GELECEĞE BAKALIM ‘‘Yaşanan olayların hepsi talihsizlik olamaz’’ diyen İzgi şöyle konuştu: ‘‘Demek ki ortada yanlışlar da var. Karşıyaka'nın, Kuşadası'na katılması, Altay'ın yunusun intiharı gibi karaya çıkması, Göztepe'nin erken havlu atması hepimizi çok üzdü. Ancak moral bozukluğunu bir an önce üzerimizden atıp, gelecekte nasıl başarılı olabileceğimizin planlarını yapmalıyız.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!