''Uyuşturucuyla mücadelede tek yol spor''

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuyla mücadelede tek yol spor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2012 12:06

Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (WFAAD-DUMESF) ile Türkiye Muaythai Federasyonu ortaklığı ile yapılan Mücadele sporlarında Dünyada ve Avrupa´da bir kez yapılan sosyal sorumluluk projesi “Türkiye Vetaranlar Muaythai Şampiyonası” 04-05 Şubat tarihinde İstanbul´da yapıldı.

Haberin Devamı

Mücadele Sporlarının büyük ustaları, Türkiye´de bir ilk olacak bu organizasyonda Mücadele Sporlarının duayen isimleri´´Uyuşturucuyla Savaşta Tek yol Spor´´ sloganı ile yapılacak şampiyonada kozlarını paylaştı. Organizasyon çalışmaları bir yılı aşkın devam eden şampiyonaya 6 ay öncesinden katılımlar başladı.

Muaythai Federasyonu, Beyazkuşak Haber Sitesi ve Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (WFAAD-DUMESF) sitelerinden duyurulan ve ring sporlarına şampiyon, antrenör, yönetici, başkan ve gönüllü olarak emek veren duayen isimlerin davet beklemeden üye olup katılımı ile şampiyona şölene dönüştü.

Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (WFAAD-DUMESF) ile Türkiye Muaythai Federasyonu ortaklığı ile yapılan Mücadele sporlarında Dünyada ve Avrupa’da bir kez yapılan sosyal sorumluluk projesi “Türkiye Vetaranlar Muaythai Şampiyonası” 04-05 Şubat 2012tarihinde İstanbul’da yapıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Ahmet Cömert Spor salonunda gerçekleşen Şampiyonaya Muaythai sporunun dışında düğer mücadele sporlarından katılıcımlar yoğundu, Türkiye’de Ring sporlarında bir ilk, Muaythai sporunda Dünya’da ilk olan organizasyona ilgi beklenende çok daha fazlaydı.
 
Mücadele Sporlarının büyük ustaları, Türkiye´de bir ilk olan bu organizasyonda Mücadele Sporlarının duayen isimleri ´´Uyuşturucuyla Savaşta Tek yol Spor´´ sloganı ile ringe çıktılar.

Şampiyonaya Türk sporun iz bırakmış spor adamları ve antrenörler katıldı; usta isimlerin yanında Bir Çok ilden il temsilciliği ve antrenör görevi yapan katılımcılar eldiven giydi, Genç Veteranlar’da Fevzi Gül, Serdar Şanlı, Ali Yusuf Akgül, Kadir Köseoğlu, Aras Şentürk, Halis Avşar, Mehmet Yıldız, Murat Saykal, Murat İşler, Genç Bayan Veteranlar'da Zehra Uysal, Günay Gamze Çimen. Orta Veteranlar'da Şerafaddin Ant, Hasan Yıldız, Cüneyt Kılıç, Yılmaz Çeken, Ali Coşkun, Engin Kısa, Mehmet Arzık, Gökhan Limoncular, Büyük Veteranlar'da Hasan Topal, Cengiz Pank, Sebahattin Kaş, Ahmet Feyzoğlu, Mehmet Budak, Bekir Özer, Ercan Özhan, Sami Akın, Büyük Baba Veteryanlar'da Hilmi Yavuz, Cemal Çolak, Mehmet Ali Topbaş, Gönüllüler kategorisinde Sedat Kapurcu (Çılgın Sedat), Nedim Akar, İbrahim Ethem Savcıoğlu, Ender Bilici, Nusret Öncü, Ramazan Çeliltürk katıldı.

Haberin Devamı

"Uyuşturucuyla Savaşta Tek Yol Spor" sloganıyla yapılan organizasyon; Türkiye Muaythai Federasyonu ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonun Dünya’da ilk kez yapılan bir organizasyon olma özeliği taşıdı.

Sunuculuğunu Nusret Öncü ve Ayhan Kısrure yaptığı şampiyona; Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı, açılış seremonisinde Judo, Kuraş, Aikido, Karete, Wushu ve birçok spor branşına başkanlık etmiş mücadele sporlarının babası sayılan Prof.Dr. İbrahim Öztek; atmosfer çok güzel sporlarından ustalar buraya gelmiş, bir aile gibi her kes iç içe çok duygulandım dedi ve başarılar diledi.

Ardından konuşma yapan Dünya Mücadele Sporları Federasyonu Başkanı ve Türkiye Muaythai Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Kaya Muzaffer Ilıcak; öncelikle toplumda tehlikesi 7 yaşa kadar inen madde bağımlılığı ve "Uyuşturucuyla Savaşta Tek yol Spor" sloganı bir şampiyona yapmaya karar verdiğimizde eski ustaları ringe çıkarmanın zor olacağını düşündüm, ama proje sosyal bir proje olunca sağ olsunlar ağabeylerini kırmadılar ve hepsi canla başla organizasyona hizmet ettiler, mükemmel bir atmosfer her şey çok güzel gidiyor, tüm katılımcılara başarılar diliyorum, ayrıca katkı sağlayan Alteks A.ş Ahmet Alıcıoğlu’na, Tekoser A.ş Burak Karaca'ya, Rem Ofset Hacı Türk'e ve yol arkadaşım Muaythai Federasyonuna Başkan Sevgili Halil Durna 'ya teşekkür ediyorum. Ilıcak; Türkiye Veteranlar Muay Thai Şampiyonası'na Uluslararası Muaythai Amatör Federasyonu (IFMA) ve Dünya Muaythai Konseyi (WMC) Madde Bağımlılığı ile Mücadele kurulu destek veriyor. Hedefimiz Avrupa veya Dünya Vetaranlar Muaythai Şampiyonasının ilkini bu sene Türkiye’de yapmak dedi.

Haberin Devamı

Son konuşmayı yapan; Muaythai Federasyonu Başkanı Halil Durna; öncelikle böyle bir organizasyonu gerçekleşmesinde öncülük eden Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Muzaffer Ilıcak’a, Asbaşkan Şenaydın Akkılıç'a, Genel Sekreteri ile yönetim Kuruluna teşekkür ederiz.

Ayrıca Basın mensuplarına ve TR TV program yapımcısı Nusret Öncü hocamıza teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyonları Televizyonlara, taşıyorlar, Geçen haftalarda '' Kadına Şiddete Hayır Erkeksen Ringe Çık'' organizasyonunda Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu ile beraber yaptık, bu hafta yine sosyal bir proje ile ''Uyuşturucuyla mücadelede tek yol spor'' sloganıyla yine sorumluluk taşıyan etkinliklerdeyiz. Buraya gelen gelmeyen katkısı olan tüm arkadaşlara teşekkür eder saygılar sunarım. Temennimiz bugün burada sağlıklı neşeli güzel maçlara dostluklar kuralım kaynaşalım.

Haberin Devamı

Ardından müsabakalara başlandı, oldukça güzel müsabakaların yaşandığı organizasyon mükemmel bir atmosferde centilmenlik ve dostluk içerisinde yapıldı, ciddi çekişmeli maçların yaşandığı maçlarda dostluk ve kardeşlik en üst düzeydeydi, maça iyi hazırlanmış olanlar maçlardan galip ayrıldı.

TÜRKİYE MUAY THAİ VETERANLAR ŞAMPİYONASI SONUÇLARI

GENÇ VETERANLAR

65 KG FEVZİ GÜL 1.
75 KG SERDAR ŞANLI 1.
ALİ YUSUF AKGÜL 2.
85 KG KADİR KÖSEOĞLU 1.
ARAS ŞENTÜRK 2.
95 KG HALİS AVŞAR 1.
MEHMET YILDIZ 2.
95 + KG MURAT SAYKAL 1.
MURAT İŞLER 2.

GENÇ VETERAN BAYAN

65 GÜNAY GAMZE ÇİMEN
85 ZEHRA UYSAL

ORTA VETERANLAR

65 KG ŞERAFEDDİN ANT 1.
75 KG HASAN YILDIZ 1.
CÜNEYT KILIÇ 2.
85 KG YILMAZ ÇEKEN 1.
ALİ COŞKUN 2.
95 KG ENGİN KISA 1.
95 + KG MEHMET ARZIK 1.
GÖKHAN LİMONCULAR 2.

Haberin Devamı

BÜYÜK VETERANLAR

65 KG HASAN TOPAL 1.
75 KG CENGİZ PANK 1.
SEBAHATTİN KAŞ 2.
AHMET FEYZOĞLU 3.
MEHMET BUDAK 3.
85 KG BEKİR ÖZER 1.
95 KG ERCAN ÖZHAN 1.
95+KG SAMİ AKIN 1.

BÜYÜK BABA VETERANLAR

65 KG HİLMİ YAVUZ 1.
75 KG CEMAL ÇOLAK 1.
85 KG MEHMET ALİ TOPTAŞ 1.

GÖNÜLLÜLER
65 KG NEDİM AKAR 1.
75 KG SEDAT KAPURTU (ÇILGIN) 1.
85 KG İBRAHİM ETHEM SAVCIOĞLU 1.
95 KG ENDER BİLGİCİ 1.
95 + KG NUSRET ÖNCÜ - RAMAZAN ÇELİKTÜRK


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!